ΓΕΕΘΑ: Παρουσία ΥΦΕΘΑ και Στρατιωτικής Ηγεσίας Σεμινάριο για τις «Γεωπολιτικές Εξελίξεις»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΕΘΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με τη συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ και της στρατιωτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε από το ΓΕΕΘΑ Σεμινάριο με θέμα τις  «Γεωπολιτικές Εξελίξεις»

 

Σεμινάριο στο ΓΕΕΘΑ  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο «Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Καμπέρος» με θέμα «Γεωπολιτικές Εξελίξεις και Σύγχρονες Απειλές Ασφαλείας υπό το Πρίσμα των Ιστορικών Γεγονότων του 20ου Αιώνα»

Ομιλητές του Σεμιναρίου ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Δρ. Αθανάσιος Ντόκος,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρ. Κων/να Μπότσιου, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Δρ. Ιωάννης Μπασιάς, το μέλος του Τομέα Θαλασσίων Δραστηριοτήτων της ΕΔΕΥ, κ. Νικόλαος Μπάρκας και ο Πρέσβης ε.τ. κ. Παύλος Αποστολίδης.

To εν λόγω σεμινάριο παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, καθώς και αντιπροσωπείες ανωτάτων – ανωτέρων Αξιωματικών των Κλάδων των ΕΔ.

Σημειώνεται ότι το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης του προσωπικού του, διοργανώνει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε αντικείμενα επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Η θεματολογία συνδέει το αμιγώς κομμάτι της άμυνας με την ακαδημαϊκή σκέψη και άποψη σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, ενώ προάγει την αλληλεπίδραση των ΕΔ με την επιστημονική κοινότητα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ