«Γεφύρι της Άρτας» το ν/σ για Μεταθετικότητα και Μέριμνα Στρατιωτικού Προσωπικού – Μήπως έρχονται χειρότερα;

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μάλλον η κυβέρνηση περιμένει να κόψει την τούρτα γενεθλίων το καλοκαίρι, όπου συμπληρώνει δυο χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας , και μετά να καταθέσει κάποιο νομοσχέδιο που να αφορά το προσωπικό.

Εμείς λαμβάνοντας υπόψιν προβληματισμούς και σχόλια των στελεχών τα οποία φτάνουν καθημερινά στο ArmyNow.gr προσπαθήσαμε αρκετές φορές να μεταφέρουμε στο ΥΠΕΘΑ και τη κυβέρνηση για το καζάνι που βράζει πριν αυτό εκραγεί.

Έχοντας γνώση των προβλημάτων, στην «πρώτη τούρτα» που έκοψε η κυβέρνηση την
θέσαμε προ των ευθυνών της μεταφέροντας επί της ουσίας τους προβληματισμούς των στελεχών (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Επίσης λίγο πριν κόψει η κυβέρνηση την «πρώτη τούρτα» είχαμε αναρωτηθεί εάν θα βγουν έκτακτες μεταθέσεις και εάν θα ισχύσουν σε αυτές αντικειμενικά κριτήρια (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) τελικά έκτακτες μεταθέσεις ανακοινώθηκαν και μάλιστα πολλές, φυσικά χωρίς να ληφθούν αντικειμενικά κριτήρια (αφού δεν άλλαξε το νομικό πλαίσιο). Όσα μας μεταφέρουν τα στελέχη (που βλέπουν τα πάντα) μαζί με τα «ξερά κάηκαν και χλωρά» και …«ο νοών νοείτω».

Ειδικά τα προβλήματα μεταθετικότητας που ταλανίζουν τα στελέχη τέθηκαν και με
ερώτηση δια μέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου μόνο που η απάντηση
δεν ήταν η αναμενόμενη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Ο υπουργός τελικά και ο αρμόδιος υφυπουργός τα βλέπουν όλα καλά καμωμένα. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο ώστε να αναφέρουν στην απάντηση ότι «Ως προς το θεσμό της ενδικοφανούς προσφυγής, ακόμη και όταν αυτή εξετάζεται από το διοικητικό όργανο που εξέδωσε τη μετάθεση, συνιστά, καθαυτό, ένα επαρκές μέσο ελέγχου της υπόθεσης από τη Διοίκηση». Τα στελέχη βέβαια σε αυτό το άκουσμα γέλασαν με την ψυχή τους, λέγοντας ταυτόχρονα μια άλλη λαϊκή ρήση «Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει».

Μάλλον η νομοθέτηση του δευτεροβάθμιου συμβούλιο εκδίκασης ενδικοφανών προσφυγών αποτελεί μονόδρομο ώστε να υπάρχει διαφάνεια.

Επίσης αυτό που ακούγεται είναι ότι οι γενικές μεταθέσεις πρέπει να εξετάζονται ποιο «σφιχτά» χωρίς να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Για να εξηγούμαστε δεν γίνεται λένε τα στελέχη άλλοι να κάνουν τον «γυρολόγο» για την συλλογή μορίων και άλλοι να μετατίθενται μέσω των γενικών μεταθέσεων με τα μισά μόρια στον τόπο συμφερόντων τους.

Η «μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα» λένε θέλοντας να σχολιάσουν τις μεταθέσεις όσων έχουν τέκνα στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου εφόσον το μέτρο σύμφωνα με τον νόμο αποτελεί ενισχυτικό κριτήριο (συν 5 Μόρια/τέκνο) όχι όμως αποτρεπτικό παράγοντα για μετάθεση και η ταλαιπωρία συνεχίζεται…

Παρόλο που τα στελέχη περιμένουν το πολυπόθητο νομοσχέδιο ως «μάνα εξ΄ ουρανού» για την επίλυση των προβλημάτων τους φωνές από «τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ» λένε ότι το αναμενόμενο από πέρσι νομοσχέδιο κατάντησε σαν το «Γεφύρι της Άρτας» διότι πιθανόν κάποιοι « τρίτεκνοι» θα «κλάψουν».

Τέλος, αφού ο υπουργός τα είδε όλα καλά καμωμένα, ούτε οι στρατιωτικοί που είναι συζευγμένοι με συνάδερφο στρατιωτικό θα πρέπει να περιμένουν νομοθέτηση για υποχρεωτική συνυπηρέτηση συζευγμένων στελεχών των ΕΔ εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας.

Τα στελέχη περιμένουν με ανυπομονησία να στεριώσει το «Γεφύρι της Άρτας» που λέγεται Μεταθετικότητα και Μέριμνα του Στρατιωτικού Προσωπικού.  Άραγε πόσο γερό θα είναι και τελικά – αναρωτιούνται πολλοί – μήπως στο τέλος κάποιες κατηγορίες θα πάνε στον «Καιάδα»;

ΥΓ 1: Kάποιο πουλάκι κελάηδησε ότι και η απάντηση που δόθηκε για την κατασκευή – συντήρηση των ΣΟΑ ευαγγελίστηκε ως δικό της έργο, όσα κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
«με το έτος μέριμνας προσωπικού». Όσοι γνωρίζουν τις χρονοβόρες διαδικασίες και την
γραφειοκρατία ξέρουν…..!!! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

ΥΓ 2: Άραγε οι στρατιωτικοί τι έχουν να περιμένουν για το άρθρο 11 του 4609/19, την
κατάργηση του άρθρου 32 του ιδίου νόμου, την νυχτερινή αποζημίωση, την ημερήσια
αποζημίωση καθώς και την επίλυση των συνταξιοδοτικών και μισθολογικών ζητημάτων
για τους ΕΜΘ – ΕΠΟΠ;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ