Γεραπετρίτης: «Κόκκινη γραμμή τα έξι μίλια – Λεονταρισμοί όσοι ζητούν επέκταση μονομερώς στα 12»

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

Μια δήλωση που θα προκαλέσει σίγουρα μεγάλες αντιδράσεις έκανε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, προσδιορίζοντας την κόκκινη γραμμή της χώρας στο Καστελόριζο τα 6 ναυτικά μίλια και χαρακτηρίζοντας λεονταρισμούς για όσους ζητούν επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια.

Ειδικότερα ερωτηθείς ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για την Ελλάδα, απάντησε πως αυτές “έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας”.

“Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία ενοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά”, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

“Η διπλωματία δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά ένας αγώνας δρόμου που θέλει στρατηγική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ένα περιθώριο προς τη Τουρκία έως το τέλος Δεκεμβρίου να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, ώστε να προσέλθει στις συζητήσεις και από την άλλη πλευρά έχουμε μια αναβάθμιση της επιχειρησιακής θέσης της Ελλάδος. Απεδείχθη στο ανατολικό Αιγαίο, απεδείχθη στην Μεσόγειο”, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε άλλο σημείο και πρόσθεσε:

“Ο ελληνικός λαός, αντιλαμβάνεται απολύτως το ποιος είναι εκείνος ο οποίος, με την συνεχή την εχέφρονα αλλά και την σθεναρή του στάση καταφέρνει να έχει την Ελλάδα στο προσκήνιο της διπλωματίας”.

Αναφορικά με την στάση της Ελλάδος στα ευρωπαϊκά όργανα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως “έχουμε πλήρη επίγνωση της επιθετικότητας της Τουρκίας. “Η Ελλάδα”, πρόσθεσε, “αύριο θα απαιτήσει από την Ε.Ε., να θέσει και πάλι την στάση της Τουρκίας εκ ποδών και υπάρχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Τουρκίας και υπογράμμισε πως “το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, βρίσκεται πάντοτε δυνητικά στο τραπέζι, Αφήνουμε ένα παράθυρο στην διαμεσολάβηση, εμείς είμαστε πάντοτε με την γνήσια συζήτηση και με το διεθνές δίκαιο, απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να ανεχθούμε”, είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ΕΕ μας ταιζει συνεχώς λεκτική αλληλεγγύη,που δεν της κοστίζει τίποτε και πολλή κοροϊδία,άφθονη θα έλεγα.Η Κυβέρνηση τραβάει πίσω τις κόκκινες γραμμές της,αλλά έπρεπε να έχει αντιληφθεί,ότι αυτή η στρατηγική δεν οδηγεί,παρά μόνον σε συρρίκνωση του Ελληνισμού….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ