Γερμανικά ΜΜΕ: Η Τουρκία στέλνει όπλα στη Λιβύη με αεροπλάνα μετά την «αποτυχημένη» νηοψία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ IRINI

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασαν το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας, ARD, αλλά και το περιοδικό Στερν, η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες έχει εντείνει τη μεταφορά πολεμικού υλικού στη Λιβύη, παραβιάζοντας το εμπάργκο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Στερν «υπάρχουν μαζικές ενδείξεις πως η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Οι αερομεταφορές εντάθηκαν μετά το πρόσφατο επεισόδιο, όπου γερμανική φρεγάτα επιχείρησε νοηψία σε τουρκικό φορτηγό ανοιχτά της Λιβύης, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ειρήνη», προστίθεται.

Με βάση στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους τα γερμανικά ΜΜΕ, την περασμένη Πέμπτη και το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν τρεις πτήσεις ανά ημέρα από αεροδρόμιο της Τουρκίας προς την στρατιωτική βάση Αλμπαντίγια, δυτικά της Τρίπολης.

Η αερογέφυρα πραγματοποιήθηκε με τρία μεταγωγικά αεροσκάφη, τύπου A400M Airbus της τουρκικής αεροπορίας.

Τα αεροσκάφη αυτά πέταξαν στη Λιβύη και επέστρεψαν αυθημερόν.

Η Τουρκία υποστηρίζει πως πρόκειται για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, όμως –όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ- η βάση Αλμπαντίγια βρίσκεται στην έρημο, όπου και δεν υπάρχει καθόλου πληθυσμός.

Εξάλλου προβληματισμός υπάρχει και για το γεγονός ότι η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη γαλλο-γερμανικής παραγωγής, όπως το Airbus A401, τα οποία και συντηρούν Γάλλοι και Γερμανοί τεχνικοί.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι έχουν να πουν για την έρευνα αυτή οι πιστοί μας εταίροι,που κοπτονται ότι υπερασπίζουν τα δίκαια της Ελλάδος και συγχρόνως καλύπτουν όλες τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και την αναθεωρητική και επεκτατική της πολιτική;Μουγκοι και πάλι,όπως κάθε φορά,που πρέπει να καυτηριάζουν ενέργειες της Τουρκίας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ