ΓΕΣ: Αλλάζει ξανά το σύστημα κατάταξης στον Στρατό Ξηράς

καταταξη οπλιτών

Τον επανακαθορισμό των ΕΣΣΟ στο Στρατό Ξηράς από από τέσσερις σε έξι κατά έτος ανακοίνωσε το ΓΕΣ – Δείτε όλες τις νέες αλλαγές

 

Ούτε χρόνο δεν κράτησε η αλλαγή στο σύστημα κατάταξης που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο και όπως ενημέρωσε σήμερα το ΓΕΣ επανακαθορίζονται οι Εκπαιδευτικές Σειρές Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) από τέσσερις σε έξι κατά έτος.

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο το ΓΕΣ είχε καθορίσει τέσσερις ΕΣΣΟ  (Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο και Νοέμβριο), με το σκεπτικό ότι θα συμβάλει στην αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων στα σύνορα.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του ΓΕΣ το σύστημα που καθορίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο είχε στην πράξη αντίθετα αποτελέσματα, καθώς όπως αναφέρουν υπήρξε υπέρμετρη συγκέντρωση στρατεύσιμων κυρίως το Νοέμβριο και τεράστια μείωση στις υπόλοιπες (κυρίως Μαΐου και Αυγούστου). Κάτι που όπως είναι φυσικό δημιούργησε δυσλειτουργίες στις Μονάδες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για τις νέες αλλαγές που γίνονται στο σύστημα κατάταξης οπλιτών στον Στρατό Ξηράς:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς  (ΣΞ), επανακαθορίζεται από τέσσερις (4) σε έξι (6) κατ’ έτος, με έναρξη  εφαρμογής από την 2020 Α΄ΕΣΣΟ.

 Η κατάταξη θα πραγματοποιείται ως εξής:
α. Με την Α΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο
β. Με την Β΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάρτιο
γ. Με την Γ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάιο
δ. Με την Δ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιούλιο
ε. Με την Ε΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Σεπτέμβριο
στ. Με την ΣΤ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Νοέμβριο

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν τον προγραμματισμό της κατάταξής σας, μπορείτε να ενημερώνεστε από τις ιστοσελίδες  «www.stratologia.gr» και «www.army.gr» ή να επικοινωνείτε με οποιαδήποτε  Στρατολογική Υπηρεσία.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ