ΓΕΣ: Αυτα είναι τα 9 έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Στρατού Ξηράς – ΦΩΤΟ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

ΓΕΣ: Εννέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Στρατού Ξηράς έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020

 

Το ΓΕΣ σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ και το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο  της διαρκούς προσπάθειας ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του, έχει εντάξει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020 εννέα  σχετικά έργα, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Συγκεκριμένα τα 9 έργα που έχουν ενταχθεί είναι:

  • Ενεργειακή αναβάθμιση των Στρατηγείων 1ης Στρατιάς – Δ΄ΣΣ – ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ – ΧVI M/Κ ΜΠ – IV ΤΑΞΥΠ
  • Στρατιωτικά Νοσοκομεία 401 ΓΣΝΑ – 404 ΓΣΝ – 424 ΓΣΝΕ,
  • Κτήριο Στρατοδικείου – Αεροδικείου – ΣΤ΄ΕΛΔΑΠ-ΚΤΣ Λάρισας
  • Εγκαταστάσεις Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Ειδικότερα, από το 2019, εκδηλώθηκαν εντός ελαχίστου χρονικού διαστήματος από τον τότε Διοικητή 1ης Στρατιάς, σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και με την αποφασιστική συνδρομή του, οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να ενταχθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020, ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας. Τα δύο παραπάνω έργα έχουν επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα:

α. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς συνολικού προϋπολογισμού 1.523.000 ευρώ, εντάχτηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας με την υπ΄αριθμόν 3802/17-10-19 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Στις 15-10-20 υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο υλοποίησης του έργου, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε την 7-10-20. Οι εργασίες οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 15-01-21 και αναμένεται να  ολοκληρωθούν εντός Ιουνίου του 2021, περιλαμβάνουν τις εξής παρεμβάσεις:

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα.
-Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτηρίου.
-Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό
υαλοπίνακα.
-Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με 14 αντλίες θερμότητας τύπου VRV
σε μορφή συστοιχίας, με νέες τερματικές μονάδες δαπέδου.
-Εγκατάσταση συστοιχίας με 2 αντλίες θερμότητας αέρος-νερού συνολικής
ονομαστικής ισχύος 32 KW στο χώρο του αμφιθεάτρου και του κέντρου
επιχειρήσεων.
-Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος συνολικής ισχύος 100 KW.
-Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίου (BEMS).

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

β. Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 1.065.508 ευρώ, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να περατωθούν εντός Ιανουαρίου του 2021. Η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020  εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ.354/ 31-1-19 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενώ η σχετική διαγωνιστική διαδικασία έλαβε χώρα στις 21-8-19. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υλοποίησης του έργου υπογράφηκε στις 24-4-20.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ