ΓΕΣ: Εφαρμογή συστήματος GS1 στο 401 ΓΣΝΑ για κωδικοποίηση υγειονομικού υλικού

Τη μέθοδο GS1 barcode scanning εφαρμόζουν πιλοτικά από τον Σεπτέβριο του 2017 οι Στρατιωτικοί Φαρμακοποιοί που στελεχώνουν το 401 ΓΣΝΑ με πολλαπλά οφέλη

 

Με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο του 2017, σύστημα αυτοματοποιημένης διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων (κυρίως αναλώσιμα υλικά υψηλού κόστους και κρισιμότητας, όπως μοσχεύματα, stent και βηματοδότες).

Συγκεκριμένα, οι Στρατιωτικοί Φαρμακοποιοί που στελεχώνουν το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), εφαρμόζουν πιλοτικά τα Διεθνή Πρότυπα, που αφορούν στην κωδικοποίηση, σήμανση και ιχνηλάτηση των υγειονομικών υλικών μέσω της μεθόδου GS1 barcode scanning (αναγνώριση ραβδωτού κώδικα).

Με την εφαρμογή του συστήματος barcode, η Υπηρεσία αποκομίζει πολλαπλά
οφέλη, κυρίως στον τομέα της:

– Aσφάλειας των ασθενών.
– Oρθής παρακολούθησης του φαρμακευτικού υλικού.
– Eξοικονόμησης χρόνου διαδικασίας και πόρων.

Τα παραπάνω οφέλη, συντελούν στην αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης των στελεχών και των μελών των οικογενειών τους, στο 401 ΓΣΝΑ.

Στο πλαίσιο του πνεύματος καινοτομίας, ανάλογες δράσεις συνεχίζουν να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται, γεγονός που φανερώνει τη σημασία που αποδίδει ο Στρατός Ξηράς στη μέριμνα για το προσωπικό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ