Για «καλή πρόοδο» στον ελληνοτουρκικό διάλογο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ μιλάει ο Στόλτενμπεργκ!

ΓΓ ΝΑΤΟ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σημειώνοντας ότι και ο αντίστοιχος στα πλαίσια του ΝΑΤΟ σημειώνει «καλή πρόοδο»

 

Συγκεκριμένα, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο Γ. Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε ότι «καλή πρόοδος» έχει συντελεστεί στις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο ίδιο το ΝΑΤΟ.  

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποσυμπίεσης, αποφυγής της σύγκρουσης, με σκοπό την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα».

«Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Πρόκειται για τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες. Συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς», ανέφερε.

Να σημειωθεί εδώ ότι η έναρξη του συγκεκριμένου διαλόγου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ δημιούργησε μεγάλες εντάσεις καθώς η ελληνική κυβέρνηση τον είχε διαψεύσει και είχε κατηγορήσει τον Στόλτενμπεργκ για φιλοτουρκική στάση. Ωστόσο όπως δείχνουν τα πράγματα ξεκίνησε και μάλιστα κινείται με γοργούς ρυθμούς χωρίς όμως ωστόσο να γνωρίζουμε τι ακριβώς συζητάνε τα δύο κλιμάκια αλλά και τις προτάσεις που έχει κάνει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ