Για ταχύτατη ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας μίλησε ο Παναγιωτόπουλος στη Καβάλα

Για θετική τροχιά ανάπτυξης που έχει μπει πλέον η ελληνική αμυντική βιομηχανίας η οποία βρίσκεται σε μαρασμό τα τελευταία χρόνια μίλησε ο ΥΕΘΑ από την Καβάλα

 

 

Στο μεγάλο ενδιαφέρον μεγάλο ενδιαφέρον από στρατηγικούς επενδυτές που στοχεύουν στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, αναφέρθηκε ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από το βήμα της 27ης KAVALAEXPO 2019 που εγκαινίασε χθες το βράδυ στο σύγχρονο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Ο υπουργός αναφερόμενος στον δικό του τομέα υπογράμμισε ότι παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον από στρατηγικούς επενδυτές που στοχεύουν στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, για να συμπληρώσει ότι «ήδη οι επενδυτές άρχισαν να περνούν το κατώφλι του υπουργείου, να κάθονται στο τραπέζι των συσκέψεων και να αναδεικνύουν την επενδυτική τους πρόταση γιατί ξέρουν ότι αυτοί που έχουν απέναντί τους είναι φιλικοί προς τις επενδύσεις, όπως ξέρουν και ότι θα κινηθούν γρήγορα όλες οι δομές του κράτους. Τα αποτελέσματα πρέπει να είναι ταχύτατα και μετρήσιμα, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και λάθη».

«Σ’ ένα μήνα από σήμερα», συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «θα έχουν ξεκινήσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες για όλες τις μεγάλες εταιρίες στις οποίες εμπλέκεται και η αμυντική βιομηχανία της χώρας, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΕΛΒΟ, η ελληνική αεροπορική βιομηχανία με το μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16 που θα μπορούσε να προσελκύσει δουλειές δισεκατομμυρίων από κράτη της ευρύτερης περιοχής, τα ναυπηγεία, τα οποία δεν θα αξιοποιηθούν μόνος προς όφελος του Πολεμικού Ναυτικού επισκευάζοντας διάφορα σκάφη του, στα οποία επίσης με δυο τροπολογίες δίνεται παράταση στη λειτουργία τους έως ότου υλοποιηθούν οι επενδυτικές προτάσεις που έχουμε στα χέρια μας».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα και ειδικότερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζοντας της ιδιαίτερα σημαντική και διόλου τυχαία για τη χρονική συγκυρία που γίνεται, κάνοντας λόγο για απογείωση της στρατηγικής σχέσης των δυο χωρών προς το αμοιβαίο συμφέρον και όφελος των δυο χωρών, ένα όφελος όχι μόνο αμυντικό αλλά και επενδυτικό. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και να χρήματα που θα επενδυθούν σε αυτό καθώς θα γίνεται μερική χρήση του λιμανιού από τους Αμερικανούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ