Γιατί ο Ακάρ μας καλεί να «μοιραστούμε» τον πλούτο σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο;

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Πίσω από τους «ψευτοτσαμπουκάδες», δηλώσεις, προκλητικές παραβιάσεις και NAVTEX η Τουρκία παλεύει με νύχια και με δόντια να πείσει την Ελλάδα ότι «έχουν κοινό συμφέρον να τα βρουν».

Άλλωστε δεν είναι λίγοι και στη χώρα μας που το ψελλίζουν ολοένα και περισσότερο, ακόμα και σημερινά κυβερνητικά στελέχη όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Βέβαια ο άγαρμπος έως «τσαπατσούλικος» τρόπος που προσπαθεί να το πει η Τουρκία πατάει σε δύο γεγονότα: Πρώτον στον μεγαλοϊδεατισμό της, ο οποίος επί των ημερών Ερντογάν, γιγαντώθηκε έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια στρατιωτική μηχανή με την αντίστοιχη υποστηρικτική βιομηχανία όπου σε λίγο θα δυσκολεύονται να την ακολουθήσουν και οι Ευρωπαίοι.

Δεύτερον η πολιτική και κυρίως οικονομική κατάστασης της Ελλάδας. Γνωρίζουν ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν πρόκειται ποτέ να εμφανιστεί ενωμένο, αναζητώντας να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου, ενώ αυτό που λέμε «σταθερή κυβέρνηση» υπάρχει μόνο στα επικοινωνιακά κόλπα του κάθε κόμματος.

Στο πιο σημαντικό κομμάτι όμως, αυτό της ρημαγμένης ελληνικής οικονομίας η οποία για να μην κοροϊδευόμαστε για να πάρει μπροστά δεν αρκούν οι δηλώσεις και οι επικοινωνιακές εκδηλώσεις, θέλει πολύχρονη και καλά σχεδιασμένη δράση και πολλά, πάρα πολλά δισεκατομμύρια επενδύσεων με παραγωγικές δυνάμεις απελευθερωμένες χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.

Η Τουρκία και ο Έρντογάν τα ξέρουν όλα αυτά, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα στρατιωτικά δεν είναι οι Κούρδοι της Συρίας, αλλά  διαθέτει σύγχρονη οργανωμένη στρατιωτική ισχύ παρόλα τα προβλήματα της.

Ουσιαστικά λοιπόν λέει αντί να τρέχετε τώρα που είστε πτωχευμένοι για νέες αγορές του αιώνα και να ψάχνετε 7 δισεκατομμύρια για να τις καλύψετε, που όπως γράφτηκε απαιτούνται για ισχυροποιηθούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ελάτε να μοιραστούμε τον πλούτο.

Και «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», δηλαδή να πετύχει αυτό που χρόνια σχεδιάζει να μπει στη μοιρασιά από αυτά που δεν της ανήκουν σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο και ως πανίσχυρη περιφερειακή δύναμη από την άλλη να απεξαρτηθεί από τα συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις όμως όπως έχουν διαμορφωθεί – με μεγάλη ευθύνη της ίδιας της Τουρκίας – τα τελευταία χρόνια κάνουν πολύ δύσκολη αυτή την συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή. Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε όλα τα επίπεδα και για τις δυο χώρες και πολιτικά και διπλωματικά και κυρίως στρατιωτικά. Και επειδή το δόγμα «βρείτε τα μεταξύ σας» των ξένων μεγάλων δυνάμεων δεν έχει αλλάξει γιατί έτσι τους συμφέρει θέλει μεγάλη προσοχή γιατί πολλά μεγάλα προβλήματα ξεκίνησαν από πολύ μικρά ατυχήματα.

Και για να μην κοροϊδευόμαστε Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ όπου εκπαιδεύονται μαζί για όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια. Γνωρίζει ο ένας πολύ καλά τον άλλον και γι΄αυτό θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν να υλοποιηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ