Γιώργος Μαργαρίτης – Αποκλειστική συνέντευξη: Περήφανος που υψώνω την Ελληνική σημαία ψηλά!

Διαβάστε μια αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Armynow.net ο Επίλαρχος Γιώργος Μαργαρίτης, πρωταθλητής Σωματοδόμησης.

 

Συνέντευξη στην Ελένη Γαβριήλ

Μπορεί ο Αξιωματικός των Τεθωρακισμένων ο Επίλαρχος Γιώργος Μαργαρίτης να έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο για τις επιτυχίες του στους αγώνες Σωματοδόμησης – τελευταία επιτυχία το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bodybuilding, την οποία και αφιέρωσε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη – ωστόσο πάνω από όλα είναι ένας άνθρωπος που βάζει ψηλά την πατρίδα και την οικογένεια.

Πριν μιλήσουμε μαζί του ζητήσαμε να μας πουν δυο λόγια κάποιοι άνθρωποι που τον ήξεραν κι αυτό που ακούσαμε από όλους είναι ότι είναι καλός αξιωματικός, καλό παιδί, καλός οικογενειάρχης, προσηλωμένος σε αυτό που κάνει, πράγματα που επιβεβαιώθηκαν πλήρως μετά την επαφή μας μαζί του.

Για αυτό και δεν χρειάζεται ίσως πολλές συστάσεις. Το Armynow.net επικοινώνησε μαζί του και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μερικές απλές ερωτήσεις προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τον άνθρωπο με τη σιδερένια πειθαρχία που καταφέρνει να ξεπερνάει τα φυσικά όρια να είναι πρώτος και να  σηκώνει την Ελληνική σημαία ψηλά κάθε φορά που αγωνίζεται.

 

– Πόσα χρόνια ασχολείστε με το άθλημα της Σωματοδόμησης και πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό;

Με τη σωματοδομηση ασχολούμαι περίπου 15 χρόνια. Πάντα έκανα διάφορα αθλήματα. Από την ηλικία των 5 ξεκινώντας στον στίβο, μετά συνέχισα στο γυμνάστηριο, στη Σχολή Ευελπίδων έκανα 4 χρόνια ξιφασκία. Στη συνέχεια kick-boxing.

Ώσπου με κέρδισε το άθλημα της Σωματοδομησης. Πήρα το ερέθισμα είναι η αλήθεια βλέποντας το πείσμα που έχουν οι αθλητές στους ΑΓΩΝΕΣ Σωματικής Διάπλασης, την Πειθαρχεία στην προετοιμασία τους. Όποτε ειπα μέσα μου, γιατί όχι; Αν έχω όρια, είναι καιρός να τα ξεπεράσω. Έτσι ξεκίνησα αυτό το δύσκολο ταξίδι, γεμάτο δυσκολίες, στερήσεις αλλά συγχρόνως και πανέμορφες στιγμές…

– Πόσο έχει βοηθήσει στην ενασχόλησή σας με αυτό το άθλημα το γεγονός ότι είστε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων; Συνδυάζονται οι υποχρεώσεις στο Στρατό με αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο;

Το γεγονός πως είμαι ενεργό στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων με έχει βοηθήσει παρά πολύ στην ενασχόλησή μου με το άθλημα. Καθώς και τα δύο απαιτούν απόλυτη πειθαρχεία. Πρέπει να εφαρμόζεις αυστηρό πρόγραμμμα στο καθετί. Είτε αυτό είναι πρωινό ξύπνημα, ξεκούραση, ώρες που πρέπει να φας. Προσήλωση στην προπόνηση, να δίνεις το 110% του εαυτού σου κάθε μέρα.

Στοιχεία τα οποία, είναι αναγκαία ώστε να είσαι και εντάξει στις υποχρεώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις που υπηρετώ.

Όσον αφορά το συνδυασμό των δύο, Στρατού και Πρωταθλητισμού, είναι πραγματικά κάτι παρά πολύ δύσκολο, καθώς και τα δυο έχουν ταυτόχρονα υψηλές απαιτήσεις. Για να το καταφέρει κάποιος αυτό χρειάζεται να στερηθεί προσωπικό, οικογενειακό χρόνο και διασκέδαση. Πρέπει να ζεις πάντα με Περιορισμούς σε οτιδήποτε μπορεί να σε παρεκκλίνει από την προετοιμασία και τους στόχους σου. Αλλά είναι κάτι που αξίζει πιστεύω κάθε θυσία.

– Για να κάνετε ένα τόσο επίπονο άθλημα χρειάζεστε προφανώς στήριξη και από άλλους ανθρώπους. Ποιοι βρίσκονται στο πλευρό σας σε περιόδους προετοιμασίας και όχι μόνο;

Έχετε απόλυτο δίκιο. Αν δεν έχεις την ανάλογη στήριξη δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα. Θα ξεκινήσω από τη σύζυγο μου Ευαγγελία, όπου είναι για μένα ο σημαντικότερος πυλώνας στήριξης γι’ αυτό που κάνω. Είναι δίπλα μου, με βοηθάει και πρακτικά, αλλά κυρίως συναισθηματικά. Έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες μου, στις υψηλές απαιτήσεις, καταλαβαίνει πως αυτό που κάνω είναι δύσκολο και ενώ στερείται και η ίδια πολλά, το κάνει μέσα από την καρδιά της και την υπερευχαριστώ.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω όσο αφορά το οικογενειακό περιβάλλον πως αντλώ απίστευτη δύναμη από το γιο μου, ένα μωρό μόλις 7 μηνών, το οποίο είναι το σημαντικότερο δώρο Θεού για μένα.

Θα συνεχίσω με τη στήριξη που έχω από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκινώντας από τον κ.Αρχηγό ΓΕΣ κύριο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος έχει τον απόλυτο σεβασμό μου. Έχει δείξει πως καταλαβαίνει, νιώθει, συμπαραστέκεται απόλυτα σε αυτό που κάνω και δεν είναι λίγες οι φορές όπου με έχει συγκινήσει με τη στάση του αυτή. Θα ήθελα να αναφέρω πως μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μου, είναι όταν με βράβευσε για μια επιτυχία μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συναίσθημα πρωτόγνωρο για μένα και δεν έχω λόγια να τον ευχαριστήσω για την Τιμή που μου έκανε.

Νιώθω επίσης την ανάγκη να πω για τη στήριξη των προϊσταμένων μου, του Ταξίαρχου κ. Ιωάννη Ευσταθίου όταν υπηρετούσα στην 7η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ, του Ταξιάρχου κ. Παντελή Κατσαιτη και τώρα του Ταξιάρχου κ.Χρήστου Μπούφη, που είναι οι δυο Διοικητές μου στην 23 Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία όπου βρίσκομαι στην Αλεξανδρούπολη.

Βέβαια, η αντιμετώπιση των συναδέλφων μου, είναι κάτι το οποίο μου δίνει δύναμη, και όραμα να συνεχίζω να προσπαθώ για το καλύτερο. Ξέρετε όταν βλέπεις πρόσωπα που νιώθουν περηφάνια, ειδικά από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν τα γνωρίζεις προσωπικά, αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό. Γιατί νιώθω πως βάζω και εγώ ένα πολύ μικρό «λιθαράκι» στην πίστη που έχουν μέσα τους, στην Εθνική υπερηφάνια που τους διακατέχει και στο να καταλάβουν πως όλα είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη γι’αυτο που κανείς.

 

Και τέλος θα αναφέρω τη στήριξη από τον Προπονητή μου κύριο Αθανάσιο Υφαντόπουλο που με προπονεί, είναι δίπλα μου σε όλες μου τις προετοιμασίες, σε όλους μου τους αγώνες. Έστω και αν εγώ βρίσκομαι στην Αλεξανδρούπολη και αυτός στην Αθήνα. Ξέρετε για έναν αθλητή, η σχέση του με τον προπονητή του, είναι κάτι το οποίο θα του δώσει δύναμη, εμπιστοσύνη, πίστη, θέληση, να πετύχει κάθε στόχο. Είναι δίπλα μου 24 ώρες το 24ωρο, ανα πάσα ώρα και στιγμη τον χρειαστώ και δεν έχω λόγια να πω για όλα αυτά που μου έχει προσφέρει τόσα χρόνια.

– Τι συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά που θέλουν να μπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και παράλληλα ασχολούνται με κάποιο άθλημα;

Να το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπό κάποιες προϋποθέσεις όμως:
Να αγαπάνε το ίδιο και το λειτούργημα του Στρατού που θα υπηρετούν και το άθλημα τους.
Να είναι έτοιμοι μέσα τους να θυσιάσουν ευκολίες, προσωπικό χρόνο, διασκέδαση.
Να βάζουν υψηλούς στόχους τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και στο άθλημα που αγαπάνε.
Να προσπαθούν να τα κάνουν και τα δυο με το ίδιο πείσμα, θέληση και ποτέ το ένα σε βάρος του άλλου.

Κανένας δεν είπε πως είναι κάτι εύκολο. Αλλά αυτό είναι και η ομορφιά του. Γιατί σου προσφέρει το να είσαι μέσα σου περήφανος που Υπηρετείς την Πατρίδα, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας σου, προστατεύοντας έτσι και την οικογένεια σου, το σπίτι σου. Και συγχρόνως να παλεύεις και για κάτι που αγαπάς όπως είναι το άθλημα σου, έχοντας τη δυνατότητα να υψώνεις την Ελληνική Σημαία ψηλά, δείχνοντας πως κάθε στέλεχος του στρατού μπορεί να είναι πολλά παραπάνω από αυτό που ο κόσμος γύρω του πιστεύει. Και αυτό έχει σαν έμμεσο αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη Εμπιστοσύνη του απλού πολίτη στις Ένοπλες Δυνάμεις και την πίστη μέσα του πως όποτε και αν χρειαστεί αυτές θα είναι δίπλα του. Όντας πάντα σε Ετοιμότητα και Εγρήγορση για παν ενδεχόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ