Δείτε στο Google Maps το μεγαλύτερο νεκροταφείο μαχητικών αεροσκαφών στον κόσμο

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Επιβλητικό είναι το θέαμα που παρουσιάζει το μεγαλύτερο νεκροταφείο αεροπλάνων στον κόσμο.

 
 
 
Βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ, με 4.000 αεροπλάνα κάθε τύπου, βομβαρδιστικά, μαχητικά, μεταφορικά, από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και του Βιετνάμ, μέχρι τη δεκαετία του ’80.
Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με την επωνυμία “Airplane Graveyard” που βρίσκεται στην αμερικανική αεροπορική βάση  «Davis-Monthan»,  ανάμεσα στο Εθνικό Πάρκο Λίνκολν  και στο Διεθνές αεροδρόμιο του Τούξον.
ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
Ο δορυφόρος εστιάζει την εικόνα πάνω από την απέραντη ερημική έκταση όπου βρίσκονται πλέον παρκαρισμένα τα αεροσκάφη, τα οποία αποτελούν ζωντανό μάρτυρα της σύγχρονης πολεμικής ιστορίας. Η εικόνα του δορυφόρου κατεβαίνει χαμηλά αγγίζοντας τα αεροσκάφη και αποκαλύπτοντας τα σημάδια της απόσυρσης. Είναι σκεπασμένα με προστατευτικά λευκά καλύμματα για να προστατευτούν οι μεταλλικές τους επιφάνειες από τον ήλιο.
Δεν είναι όλα τα αεροσκάφη «αρτιμελή», αφού πολλά εξαρτήματα έχουν αφαιρεθεί ή σπάσει, όπως τα φτερά και τα ράμφη τους. Άλλωστε, η «ταφή» αυτών των αεροπλάνων και η παράταξή τους σε αυτό το ιδιαίτερο «νεκροταφείο» προϋποθέτει και μια ξεχωριστή τελετή. Κάθε αεροσκάφος που αποσύρεται από τους αιθέρες και καταλήγει στην έρημη της Αριζόνας πλένεται και στραγγίζεται. Η δεξαμενή καυσίμων αδειάζει με σχολαστικότητα και αφαιρούνται τα συστήματα εκτίναξης από τις θέσεις των πιλότων. Στο τέλος, σφραγίζονται οι καμπίνες.
ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
Η δορυφορική εικονα της περιοχής είναι μια από τις πιο δημοφιλείς online εικόνες. Για να εξερευνήσετε στο Google Maps το χώρο του “νεκροταφείου”, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
GOOGLE MAPS AIRPLANE GRAVEYARD
 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ