Η ανάρτηση – απάντηση του ΥΕΘΑ με τα ελληνικά F-16 που πέταξαν κάτω από τη μύτη των Τούρκων – BINTEO

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - 84Η ΔΕΘ

Σήμερα το πρωί τρία ελληνικά μαχητικά F-16 πέταξαν κάτω από τη μύτη των τούρκικων ραντάρ χωρίς να γίνουν αντιληπτά, και συμμετείχαν στην άσκηση «ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ» της Εθνικής Φρουράς.

Αυτό στάθηκε μια καλή αφορμή όπως φαίνεται για τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο ώστε να απαντήσει στην κριτική που δέχτηκε πρόσφατα για τη μη συμμετοχή ελληνικών μαχητικών F-16 στην φετινή παρέλαση για  την επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου από τους Άγγλους.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «καρφώνει» με αιχμηρό τρόπου όσους τον κατέκριναν σημειώνοντας «Όπως είχα πει, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις».

Ο ΥΕΘΑ συνοδεύει το σχόλιό του με Video απόσπασμα από την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” της κυπριακής τηλεόρασης με πλάνα από την άσκηση στη Κύπρο και φυσικά τα τρία ελληνικά μαχητικά F-16  που πέταξαν στον ουρανό της Κύπρου.

Η ανάρτηση του ΥΕΘΑ:

«Τα ελληνικά F-16 πέταξαν σήμερα πάνω από την Κύπρο συμμετέχοντας ουσιαστικά στη διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Ατσάλινο Βέλος», μαζί με τα κυπριακά στρατεύματα.
Όπως είχα πει, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις».

 

Τούρκικος εκνευρισμός με υπερπτήσεις και παραβιάσεις

Τη σημερινή ενέργεια με τα ελληνικά F-16 να να «σκίζουν» τον ουρανό της Κύπρου και Κύπριοι κομάντος να κάνουν άλματα από ελληνικό C-130 δεν το άντεξαν οι Τούρκοι με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε σειρά προκλητικών ενεργειών με κυριότερη την  υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά και Οινούσσες στα 28.000 πόδια.

Μάλιστα οι αερομαχίες που έγιναν πάνω από το Αιγαίο συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα και αυτό αποτυπώνεται και στη σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ όπου 6 τούρκικα μαχητικά F-16 με 4 από αυτά οπλισμένα προχώρησαν σε 17 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ενώ συνεπλάκησαν και σε 4 εικονικές αερομαχίες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 17η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (3×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 17 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν 2 τουρκικά Α/Φ F-16 στις 10:56 άνωθεν ν. Παναγιάς και ν. Οινουσσών στα 28.000 πόδια.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ