Η διαχείριση των απορρήτων και η δημοσιογραφική «μύτη»

Πως, ποιός και κυρίως για ποιό λόγο επέτρεψε σε έναν δημοσιογράφο να έχει πρόσβαση σε απόρρητο υλικό; Ποιόν εξυπηρέτησε και κυρίως ποιόν είχε στο στόχαστρο;

 

 

Πολλά ωραία φαγητά έχουν έντονη μυρωδιά. Το ίδιο ισχύει και για τα αρώματα, τα μπαχαρικά και πολλά άλλα. Μέσα σ’ αυτά τα άλλα είναι και οι ειδήσεις. Αυτές όμως είναι για εξειδικευμέες μύτες, για δημοσιογραφικές μύτες που διαθέτουν και πολύ ευαίσθητο αισθητήριο.

Έτσι υπάρχουν δημοσιογράφοι που μυρίζονται την είδηση, την καλή, αυτή που θα τους φέρει κοινό γιατί απ’ αυτό επιβιώνουν, από χιλιόμετρα μακριά. Και κάνουν ότι είναι αναγκαίο για να έχουν πρόσβαση σ’ αυτή, χρησιμοποιώντας πολλά μέσα, όχι πάντα νόμιμα και πάντως όχι ηθικά.

Προσφάτως είχαμε θέμα με την ΕΔΕ την οποία διεξήγαγε το ΓΕΣ για τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο. Γνωστή δημοσιογραφική μύτη έβγαλε στον αέρα κάποια στοιχεία από την ΕΔΕ αυτή, η οποία τυγχάνει να είναι απόρρητη. Και για τους μη έχοντες ιδέα τι σημαίνει ΑΠΟΡΡΗΤΟ για τις Ένοπλες Δυνάμεις απλά θα πούμε πως τα μάτια που μπορούν να δουν τέτοια έγγραφα είναι πολύ συγκεκριμένα, και σίγουρα σ’ αυτά δεν περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι.

Συμπληρωματικά, ένα έγγραφο ή κάτι άλλο για να είναι απόρρητο έχει κάποιο σοβαρό λόγο, κι όταν πρόκειται για στρατιωτικό έγγραφο συνήθως χαρακτηρίζεται έτσι γιατί έχει να κάνει με θέματα Εθνικής Ασφαλείας.

Πως, ποιός και κυρίως για ποιό λόγο επέτρεψε σε έναν δημοσιογράφο να έχει πρόσβαση σε απόρρητο υλικό; Ποιόν εξυπηρέτησε και κυρίως ποιόν είχε στο στόχαστρο; Γιατί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ο οποίος έχει μια εμμονή με τον Α/ΓΕΣ και όποτε βρεί ευκαιρία του επιτίθεται, απέκτησε εικόνα για μια ΕΔΕ η οποία κατά τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο αφορά θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας καθότι ο ίδιος θεωρεί πως η σύλληψη των στρατιωτικών μας έγινε κατ’ εντολή Ερντογάν;

Κι εδώ έρχεται το άλλο ερώτημα: Κατά πόσο ο ΥΕΘΑ είναι σε θέση να ελέγξει το Επιτελείο του και κυρίως κάποιους οι οποίοι δείχνουν να αγνοούν πλέον τον προϊστάμενό τους και να παίζουν το δικό τους παιχνίδι; Είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χώρος για ίντριγκες και δημοσιογραφικές κόντρες;

Ο Πάνος Καμμένος οφείλει να προφυλάξει και τον εαυτό του αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις από τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων αλλά κυρίως από την ανοησία και την ανευθυνότητα με την οποία ενεργούν.

Έτσι κι αλλιώς στη θέση που βρίσκεται δεν έχει και τίποτα να χάσει κι αν μετρήσει φίλους κι εχθρούς, στο ΓΕΣ θα βρεί πολλούς που τον στήριξαν και τον στηρίζουν, κυρίως γιατί είναι πιστοί στο καθήκον τους και γνωρίζουν άριστα το τι σημαίνει στρατιώτης.

Αρκεί να αποδώσει τις ευθύνες για τη διαρροή των απορρήτων σε εκείνους που τους αναλογούν, ακόμα κι αν αυτοί βρίσκονται μεταξύ των στενών συνεργατών του. Και είμαστε σίγουροι πως γνωρίζει πολύ καλά ποιοί είναι αυτοί.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ