Η δύσκολη διαχείριση της ιστορίας της Λέρου από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΑ ΕΚΑΕ

Σίγουρα ήταν θέμα χρόνου αμέσως μετά το καλοκαίρι και αφού κοπάσει η πρώτη ολομέτωπη επικοινωνιακή επίθεση της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και των σχεδίων για τις αλλαγές που φέρνει ότι θα ξεκινήσει η πραγματική ζωή με τα αληθινά προβλήματα που θέλουν διαχείριση.

Η Λέρος λοιπόν και η κλοπή του οπλισμού που εντοπίστηκε αποτελεί το πρώτο μεγάλο και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα που προέκυψε για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ το οποίο καλείται να διαχειριστεί.

Μετά από τις πρώτες (και αρκετές) ώρες αφωνίας αλλά με τα σενάρια για το τι έχει γίνει να πληθαίνουν έστρεψε τη διαχείριση σε πολιτικό επίπεδο με εμφανή προσπάθεια να προβάλει ότι η κλοπή συνέβη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι αυτή η κατεύθυνση έφτασε σε κυβερνητικό επίπεδο μετά την παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος ενώ οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη δήλωσε ευθέως ότι η κλοπή έγινε σε προγενέστερο χρόνο και τμηματικά. Δείχνοντας ξεκάθαρα την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό βέβαια που ανάγκασε την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και την κυβέρνηση να στρέψει την υπόθεση σε πολιτική ήταν η παρέμβαση του πρώην ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη ο οποίος προφανώς πολύ καλός γνώστης της ΥΝΤΕΛ και όλων  των διαδικασιών έβαλε ζήτημα «απογραφής» που γίνεται στις αλλαγές των υπευθύνων και της «καταγραφής» που υποστήριξε ότι γίνεται καθημερινά. Ουσιαστικά υποστήριξε ότι στην αποθήκη γνωρίζουν σε καθημερινή βάση τι βρίσκεται μέσα και τι έξω ή τι λείπει.

Το ζήτημα της κλοπής του οπλισμού από την ΥΝΤΕΛ είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση γιατί όπως προκύπτει μόνο εκ των έσω θα μπορούσε να υλοποιηθεί και αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα μέτρα φύλαξης και δε μιλάμε μόνο για τις κάμερες και τις κλειδαριές. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε κάποιες εκτιμήσεις που επιμένουν ότι ίσως είναι «λογιστικό λάθος» και πάλι τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το πως γίνεται η διαχείριση του στρατιωτικού υλικού που και κοστίζει και είναι απαραίτητο στις ΕΔ.

Οι πολιτικές κονταρομαχίες λοιπόν μάλλον περισσεύουν αυτήν την στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες οι οποίες σίγουρα όταν ολοκληρωθούν θα καταλήξουν στο τι ακριβώς έχει γίνει. Αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από το να μετατραπεί η υπόθεση της Λέρου σε πολιτικό ρίνγκ. Η κοινωνία δείχνει σε πολύ υψηλά ποσοστά την εμπιστοσύνη της στις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτή η εικόνα θα ήταν άδικο να χαθεί στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ