Η ΕΕ επιβραβεύει την δράση της Τουρκίας στον Έβρο και της πληρώνει νέο εξοπλισμό για τα σύνορα!

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τα γεγονότα του Έβρου και την πλούσια δράση της Τουρκίας η οποία χρησιμοποίησε μετανάστες για να «σπάσει» τα ελληνικά σύνορα.

Τα όσα έκανε εκεί για πολλές ημέρες μέσω της στρατοχωροφυλακής καταγράφηκαν και φωτογραφικά και με βίντεο και έχουν παρουσιαστεί από την ελληνική πλευρά παντού. Την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να δουν από κοντά τη κατάσταση στα σύνορα ενώ οι καλύτεροι μάρτυρες έγιναν οι άντρες της FRONTEX που αντιμετώπισαν από κοντά τα όσα πράττουν οι Τούρκοι.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήρθαν έβγαλαν φωτογραφίες με τους δικούς μας κυβερνώντες έβγαλαν δεκάρικα λόγους και υποσχέθηκαν και 700 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των συνόρων της Ελλάδας που κρατά μακρυά τους τις ορδές των μεταναστών που θέλει να στείλει ο Ερντογάν. Εκατομμύρια τα οποία όμως τελικά αποδείχτηκε θα πάνε σε ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις για να χρηματοδοτούν τους μετανάστες και όχι τη φύλαξη των συνόρων.

Την ίδια ώρα αποδεικνύοντας πως ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν τον επιβραβεύουν καθώς όπως έγινε γνωστό σήμερα η εταιρία Aselsan, στα πλαίσια του προγράμματος ATES  με σκοπό την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας, ολοκλήρωσε τις παραδόσεις των 10 εναπομείναντα συστημάτων συνοριακής ασφάλειας που στηρίχθηκαν με πόρους από την ΕΕ.

Τα 10 εναπομείναντα συστημάτων συνοριακής ασφάλειας, ολοκλήρωσαν τις δοκιμές τους και παραδόθηκαν σε συνοριακές μονάδες της Αδριανούπολης και του Κιρκλαρελί και είναι φυσικά έτοιμα να χρησιμοποιηθούν στην …επόμενη επίθεση της Τουρκία στα σύνορα της ΕΕ!

ΕΒΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΧΗΜΑ

Συνολικά η ΕΕ χρηματοδότησε με 30 εκατομμύρια ευρώ τα 57 Κινητά Συστήματα Συνοριακής Ασφάλειας ATES μαζί με θωρακισμένα οχήματα που παραδόθηκαν στην Τουρκία ώστε να ασκούν τα καθήκοντα τους στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία.

20 από αυτά τα συστήματα παραδόθηκαν τον Απρίλιο του 2019 και 27 συστήματα είχαν παραδόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019, λίγο διάστημα δηλαδή πριν ξεκινήσουν τα γεγονότα στον Έβρο.

Η υποκρισία των ευρωπαίων είναι ότι χρηματοδότησε τη Τουρκία για να αποκτήσει όλο αυτό το βαρύ εξοπλισμό με στόχο να χρησιμοποιήσει τα συστήματα στην Θράκη, ώστε να εντοπίζονται οι παράνομοι μετανάστες και οι λαθρέμποροι και να συμβάλει το σύστημα στην ασφάλεια των συνόρων Τουρκίας – ΕΕ.

Είναι μάλλον για γέλια το πως φυλάνε τα σύνορα Τουρκίας – ΕΕ!

Αρκεί να δει κανείς και τα χαρακτηριστικά των συστημάτων τα οποία η Τουρκία στο τέλος χρησιμοποιεί για να «σπάσει» τα σύνορα και να υλοποιήσει ο Ερντογάν τις απειλές του να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες αν δεν του κάνουν τα χατίρια.

Ως πλατφόρμα του συστήματος χρησιμοποιήθηκε το θωρακισμένο όχημα Hızır 4×4 της εταιρίας Katmerciler. Για τον συνδυασμό και την λειτουργία των αισθητήρων που φέρει το όχημα, παρήχθη ειδικό πρωτότυπο λογισμικό από την εταιρία ASELSAN.

Το όχημα περιέχει το Ραντάρ Ξηράς Acar της εταιρίας ASELSAN, το σύστημα ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων Şahingözü-OD, τον ασύρματο ξηράς 9661 V/UHF και το σύστημα εντοπισμού πυρών Seda.

Χάρη στους αισθητήρες που φέρει το όχημα θα καλύπτονται οι ανάγκες εγγύς, μεσαίας και μακράς παρατήρησης των στρατιωτικών μονάδων, μέρα και νύχτα και ανεξαρτήτωνς καιρικών συνθηκών. Στόχος ο οποίος θα εντοπίζεται με το ραντάρ, ή η θέση ενός ελεύθερου σκοπευτή που βάλει, θα εντοπίζεται επί χάρτου η θέση του και θα παρακολουθείται με θερμική κάμερα. Επίσης όλες αυτές οι εικόνες θα καταγράφονται.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ