Η Γερμανία τραβάει το αυτί της «απερίσκεπτης» Κύπρου για το βέτο στις κυρώσεις στην Λευκορωσία!

Η Κύπρος είπε στο χθεσινό Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ το αυτονόητο, ότι δεν γίνεται να επιβληθούν κυρώσεις στην Λευκορωσία και να αδιαφορούν για την Τουρκία που απειλεί ένα κράτος – μέλος της.

Κάτι που φυσικά δεν «κατάπιε» η Γερμανία που επιμένει ξεδιάντροπα πλέον να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία και για αυτό λόγο επιπλήττει την Κύπρο μέσω της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η όπως όπως μεταδίδει η DW, σχολιάζει με τίτλο «Η απερισκεψία της Κύπρου» την απόφαση της Λευκωσίας να ασκήσει βέτο στην επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ όσο δεν επιβάλλονται κυρώσεις και στη Τουρκία:

Ειδικότερα επισημαίνει η FAZ: «Η απόφαση πλήττει τα συμφέροντα και το κύρος της Κύπρου. Συνδέοντας δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους ανεξάρτητα, η Λευκωσία δίνει την εντύπωση ότι η εξωτερική πολιτική της ΕΕ έχει παραλύσει. Η Τουρκία θα ερμηνεύσει το γεγονός αυτό ως ενθάρρυνση για να σκληρύνει τη στάση της στη διένεξη για τους υδρογονάνθρακες. Για να μπορέσει η Κύπρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι της πολύ ισχυρότερης Τουρκίας χρειάζεται στο πλευρό της μια ΕΕ με ευχέρεια κινήσεων. Ή μήπως η αντίσταση της Κύπρου στις κυρώσεις έχει πράγματι σχέση με τη Λευκορωσία; Εδώ και αρκετά χρόνια το νησί της Μεσογείου επωφελείται από αμφιλεγόμενης προέλευσης περιουσίες μετασοβιετικών ολιγαρχών και πολιτικών. Μήπως υπάρχουν στη Μεγαλόνησο χρήματα λευκορώσων κυβερνητικών στελεχών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις μαύρες λίστες της ΕΕ;», διερωτάται η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό αποτελεί αισχος για την ΕΕ και προβληματίζει φαντάζομαι Κύπριους και Έλληνες για την παραμονή μας στην Ένωση, εφόσον άλλοι μη μέλη,καρπουνται την στήριξη της και μάλιστα σε εθνικά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ