Η Γερμανίδα ΥΠΑΜ «συμμερίστηκε» τον Ν. Παναγιωτόπουλο για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Η Γερμανία απέδειξε τον προβοκατόρικο ρόλο που διαδραματίζει το τελευταίο διάστημα στα ελληνοτουρκικά και τις ξεκάθαρες ενέργειες στήριξης της Τουρκίας αν και κατά τα άλλα σύμμαχος και εταίρος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και συζήτησε για «την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας», αλλά και για την επικείμενη άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις 26 Αυγούστουστο Βερολίνο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος «ενημέρωσε αναλυτικά τη Γερμανίδα ομόλογό του για τις εξελίξεις και υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της ΕΕ και της γερμανικής Προεδρίας, προκειμένου αποκατασταθεί περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

«Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης ότι έχουμε ετοιμότητα να συζητήσουμε με τους γείτονές μας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, υπό την προϋπόθεση άμεσης απόσυρσης των τουρκικών πολεμικών πλοίων και του ερευνητικού σκάφους από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρουν σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση του Υπουργείου είναι ότι η Γερμανία ΥΠΑΜ «συμμερίσθηκε την εκτίμηση του Έλληνα υπουργού ότι η παρούσα κατάσταση καλλιεργεί συνθήκες ατυχήματος και, συνεπώς, πρέπει να διασφαλισθεί ότι θα αποφευχθεί οιαδήποτε ενέργεια περαιτέρω κλιμάκωσης και να υπάρξει εκτόνωση, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για διάλογο».

Δεν γνωρίζουμε αν ικανοποιήθηκε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος από αυτή την απάντηση της Γερμανίας ΥΠΑΜ και το ανέφερε στην ανακοίνωση. Μάλλον άλλες όμως θα έπρεπε να είναι οι απαιτήσεις από την Γερμανία σύμμαχο σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αντί να μας «δίνει κουράγιο» να αντέξουμε τις τούρκικες επιθέσεις με τις πλάτες της Γερμανίας μέχρι τις 23 Αυγούστου για να μη χαλάσουμε το χατήρι του Ερντογάν αλλά καλό θα ήταν να λειτουργήσει στη πράξη σαν εταίρος και σύμμαχος.

Κατά τα άλλα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε, επίσης, ότι «θα ενημερώσει τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εξελίξεις, στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, στις 26 Αυγούστου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ. Ελπίζουμε να μη λάβουμε και εκεί μόνο φραστική συμπαράσταση!

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΛΥΝΑΦΗΜΑΤΑ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ