Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού γιόρτασε τα 130 χρόνια προσφοράς στη χώρα – ΦΩΤΟ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ -130 ΧΡΟΝΙΑ

Η επετειακή εκδήλωση για τα 130 Χρόνια προσφοράς της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μασούρας, ο Διευθυντής της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ) του ΓΕΣ Ταξίαρχος Χρήστος Νινιός, ο Πρύτανης τους ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο ομότιμος καθηγητής ανωτέρας Γαιωδεσίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ Ευάγγελος Λιβιεράτος, στελέχη της ΓΥΣ, απόστρατοι, πολιτικό προσωπικό και πλήθος κόσμου.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Διοικητής της ΓΥΣ Σχης (Γ) Βαρδής Καγιαδάκης τονίζοντας την διαχρονική πορεία της υπηρεσίας.

Κύριος μιλητής ήταν ο Σχης (Γ) Δημήτριος Λοΐσιος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο αξιοθαύμαστο έργο που έχει επιτελέσει η υπηρεσία σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και στην συνεισφορά της στην ανάπτυξη των στρατηγικών υποδομών της χώρας.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ -130 ΧΡΟΝΙΑ

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΓΥΣ είναι η αρχαιότερη χαρτογραφική υπηρεσία και το μοναδικό θεσμικό όργανο παραγωγής χαρτών, προμηθεύοντας το κοινωνικό σύνολο με χάρτες και αεροφωτογραφίες. Συμβάλλει με αυτό τον τρόπο στην οργάνωση και στον ορθολογικό σχεδιασμό των δραστηριοτήτων της κοινωνίας.

Με αξιοζήλευτη επιμέλεια έχει δημιουργήσει από το 1889 ένα πολυσχιδές έργο όπως παρακάτω:

• 30.000 τριγωνομετρικά στοιχεία
• 17.000 χωροσταθμικές αφετηρίες
• 4.000 χάρτες διαφόρων κλιμάκων
• 153.000 αεροφωτογραφίες από το 1938
• 13.000 τοπογραφικά διαγράμματα κλίμακας 1:5.000

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ -130 ΧΡΟΝΙΑ

Έχοντας περάσει πλέον στην σύγχρονη εποχή, μεταβαίνει από τα βουνά και τις πεδιάδες μέχρι τις νησίδες και τις βραχονησίδες στη σύγχρονη γεωγραφική υποστήριξη, σύγχρονα γεωγραφικά προϊόντα – δικτυακές και αυτόνομες εφαρμογές γεωχωρικής υποστήριξης, τρισδιάστατες απεικονίσεις και εκτυπώσεις, εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και παρακολούθηση οχημάτων σε πραγματικό χρόνο.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ -130 ΧΡΟΝΙΑ

Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι οι υπηρεσίες που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει η ΓΥΣ σε συνδυασμό με την αποστολή της είναι βαρύνουσας σημασίας τόσο στον τομέα των στρατιωτικών επιχειρήσεων όσο και στον τομέα της ανάπτυξης των υποδομών της πατρίδας.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ -130 ΧΡΟΝΙΑ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ -130 ΧΡΟΝΙΑ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ -130 ΧΡΟΝΙΑ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ