Η Λιβύη δηλώνει ότι θέλει να διαπραγματευτεί για τις θαλάσσιες ζώνες με Ελλάδα και Μάλτα!

ΣΑΡΑΤΖ

Συνομιλίες με την ελληνική και τη μαλτέζικη πλευρά ανακοίνωσε χθες ο Ταχέρ Σιάλα, υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σάρατζ στη Λιβύη,  ώστε να καθοριστούν οι μεταξύ τους θαλάσσιες ζώνες, σύμφωνα με το Anadolu.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της χώρας και ανακοίνωσε, μετά το πέρας των επαφών του, ότι η χώρα του θα μπει σε κύκλο συζητήσεων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τον καθορισμό των ΑΟΖ.

Μάλιστα, ανέφερε ότι θα επιδιώξει μία συμφωνία που θα λύσει τις όποιες διαφορές και θα εξυπηρετεί τόσο τα λιβυκά συμφέροντα, όσο και αυτά των άλλων δύο εμπλεκόμενων χωρών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Σανάλα σημείωσε ότι θα δώσει εντολή στις πετρελαϊκές εταιρείες να σταματήσουν τις ερευνητικές αποστολές που διεξάγουν στις περιοχές της Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Τρίπολης, Αλ Σάρατζ, – έχει υπογράψει παράνομη συμφωνία με την Τουρκία – ότι θα παραιτηθεί εντός Οκτωβρίου.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ