Η Τουρκία αποφάσισε σύγκρουση και στην Αθήνα ακόμα αναρωτιόμαστε: «Να πεθάνουμε για το Καστελόριζο;»

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η χθεσινή ημέρα ήταν άκρως αποκαλυπτική για το δρόμο που έχει χαράξει η Τουρκία και που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έκρυψε, απλά όλοι οι υπόλοιποι ήθελαν να κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα.

Ο Τσαβούσογλου με το γνωστό θράσος αλλά και ευθεία, χωρίς περιστροφές είπε κατάμουτρα στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζ. Μπορέλ ότι πολύ απλά «αδιαφορεί» για το τι λέει η ΕΕ και κάθε χώρα αυτής. Η Τουρκία θα δράσει σαν πειρατής σε όλη την περιοχή για να πετύχει τους στόχους της και θα χρησιμοποιήσει την στρατιωτική ισχύ της για να αναγκάσει στη συνέχεια σε έναν «εικονικό διάλογο» που θα ικανοποιεί μόνο την ίδια.

Δε δίστασε φυσικά να εκτοξεύσει ακόμα και απειλές στον ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος αντί για απάντηση χασκογέλαγε με το τούρκικο δώρο που του έκανε ο Τσαβούσογλου σαν το καθρεφτάκι του Ερντογάν στη Μέρκελ.

Οι «χαρτογιακάδες» της ΕΕ στέκονται σαν αστείες φιγούρες μπροστά στους Τούρκους επιμένοντας να επαναλαμβάνουν περί «διαλόγων» και πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την περιοχή! Τι νόημα όμως έχει να επαναλαμβάνει κανείς τέτοια τετριμμένα όταν η Τουρκία ξεκάθαρα δείχνει ότι τραβάει στο δρόμο της σύγκρουσης αδιαφορώντας για διεθνές δίκαιο, ΟΗΕ και αποφάσεις για εμπάργκο όπλων, ΝΑΤΟϊκές συμμαχίες κ.α..

Είναι ενδεικτικό, ότι χθες την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Τσαβούσουγλου – Μπορέλ πολεμικά πλοία της Τουρκίας έβαζαν ρότα για Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη στέλνοντας σήμα ότι ετοιμάζονται να φουντώσουν τη φλόγα στην περιοχή μετά το ρεζίλεμα στην αεροπορική βάση Αλ – Ουατίγια και την καταστροφή όλης της αντιαεροπορικής άμυνας που είχε στηθεί.

Άλλωστε η Τουρκία είναι αυτή που με τη δράση της έχει ανακατέψει τα πάντα στην περιοχή της Λιβύης, με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του Τραμπ προκειμένου να μετατραπεί σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη. Η Λιβύη για την Τουρκία έχει μετατραπεί σε ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας για να ξεκλειδώσει όλες τις υπόλοιπες πόρτες των νεοθωμανικών σχεδιασμών της. Γι΄αυτό ταυτόχρονα αξιώνει και από την Ελλάδα να υποταχθεί τώρα μέσω ενός διαλόγου αν δε θέλει να «δοκιμάσει την στρατιωτική πυγμή της»…

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι, το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικνύουν κάθε φορά ότι ουσιαστικά είναι ανύπαρκτοι, το δικό μας πολιτικό προσωπικό που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Τουρκία φαίνεται να παρακολουθεί το θέμα με αυτοσυγκράτηση. Το θέαμα είναι μάλλον απογοητευτικό με την ελληνική διπλωματία και εξωτερική πολιτική αντί να προετοιμάζεται καταλλήλως, απλά περιμένει τις εξελίξεις οι οποίες στο τέλος μάλλον θα την προσπεράσουν για ακόμα μία φορά.

Και την ίδια στιγμή μέσω συγκεκριμένων διαύλων να προσπαθούν να προετοιμάσουν τον ελληνικό λαό, τον απλό «νοικοκύρη» για μια νέα «υποχρεωτική» υποταγή. Από τα περί «συνεκμετάλλευσης» στο Αιγαίο του Ντόκου, ότι το Καστελόριζο είναι απομονωμένο και τις «μαξιμαλιστικές θέσεις» του Ροζάκη, μέχρι και τον πλέον πονηρό τίτλο πασίγνωστου κυβερνητικού αρθρογράφου με το ερώτημα «Να πεθάνουμε για το Καστελόριζο;», δίνουν τη γραμμή της κυβέρνησης ή τουλάχιστον κάποιων μέσα στην κυβέρνηση. Κρύβουν πίσω από το περιβόητο «εκφράζουν προσωπικές απόψεις» την προετοιμασία της υποχωρητικότητας η οποία λόγω πολιτικού κόστους δεν μπορεί να εκφραστεί ανοιχτά από τους ίδιους.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε τυχαία η πρόσφατη δήλωση του Ακάρ από την Λιβύη όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «ορισμένοι πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και απόστρατοι στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να κάνουν εκτιμήσεις προς την κατεύθυνση της δικής μας τοποθέτησης».

Υ.Γ. 1 Για να είμαστε δίκαιοι η σημερινή κυβέρνηση ουσιαστικά συνεχίζει τη γραμμή της προηγούμενης με τα «δε θα πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο» και «το Καστελόριζο δεν ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο».

Υ.Γ. 2 Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει επικίνδυνα και σε ανώτερο επίπεδο την ένταση στην περιοχή και η Ελλάδα δε θα μείνει εκτός. Γι΄αυτό καλό είναι η κυβέρνηση να αφήσει τα πολιτικά ανούσια παιχνιδάκια με τις «κασέτες» της ΕΥΠ και τα στησίματα «σκανδάλων» μέσω των καλοταϊσμένων ΜΜΕ και την «αυτοαγιοποιησή» της, γιατί η κατάσταση όσο πάει και γίνεται πιο επικίνδυνη.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ