Η Τουρκία το φωνάζει: Ξεκινάμε σύντομα έρευνες στην περιοχή συμφωνίας με τη Λιβύη

ΓΙΑΒΟΥΖ - ΝΤΟΝΜΕΖ

Τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που συμφώνησαν με τη Λιβύη, και περιλαμβάνει και περιοχές νότια και ανατολικά της Κρήτης ξεκινά σύντομα η Τουρκία σύμφωνα με τον υπουργός Ενέργειας της χώρας Φατίχ Ντονμέζ.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu ο Ντονμέζ δήλωσε:

«Όπως ξέρετε έχουμε ένα Μνημόνιο με την Λιβύη. Η διαδικασία ξεκίνησε. Η Εταιρεία Ερευνών Υδρογονανθράκων έχει αναρτήσει για 3 μήνες ( την περιοχή) και η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει ήδη κάνει την πρώτη αίτηση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή τα ξεκινήσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες».

Αφήνει αιχμές για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο σχολιάζοντας ότι «πολλοί παίχτες προσπαθούσαν αν μας βγάλουν εκτός της εξίσωσης και τώρα όσοι ήθελαν αυτό τώρα αυτοί έμειναν εκτός παιχνιδιού. Μάλλον επικαλέστηκαν την κρίση και αποσύρθηκαν από την περιοχή».

Διεμήνυσε ότι δεν αλλάζουν τα σχέδια της Τουρκίας που θα συνεχίσει τις έρευνες τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε πιστοί στο σχέδιο μας για την ανατολική Μεσόγειο. Θα προχωρήσουμε όσο είναι εφικτό κανονικά το σχέδιο μας. Και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από τον Ιούλιο στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά με το γεωτρύπανο μας ‘’Πορθητής’’ σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας γεώτρηση».

Η Τουρκία λοιπόν το φωνάζει ότι σε λίγο θα βρίσκεται νότια της Κρήτης για να ξεκινήσει έρευνες και στη συνέχεια γεωτρήσεις. Για να μην «εκπλαγούμε» όταν θα δούμε τα ξανά τα τούρκικα πλοία να κόβουν βόλτες στα ελληνικά ύδατα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ