Η τούρκικη NAVTEX για το Yavuz, θα πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις, προειδοποιεί η Κομισιόν

ΓΙΑΒΟΥΖ

«Η απόφαση της Τουρκίας για παράταση της NAVTEX για το Γιαβούζ, θα πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πήτερ Στάνο.

Ειδικότερα, ο κ. Στάνο αναφέρει ότι «η πρόσφατη απόσυρση του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις, είναι ένα σημαντικό βήμα που ανοίγει το δρόμο για έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Παράλληλα επισημαίνει ότι «η Ε.Ε. ζητεί επίσης παρόμοιες αποφάσεις με την Κύπρο. Η ανακοίνωση της Τουρκίας την Τρίτη σχετικά με την επέκταση του Navtex για το Γιαβούζ, θα πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια στιγμή που υπάρχει η ευκαιρία να συνεχίσει την άμεση αποκλιμάκωση και να συνεχίσει τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες είναι η μόνη πορεία προς μόνιμες λύσεις».

 

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λόγια,λόγια,λόγια και μόνο διαπιστώσεις από τους αρμόδιους της ΕΕ.Βαρεθηκαμε πια το χτύπημα στην πλάτη και το τάισμα με φιλότιμο.Ερχεται η ώρα στις 25/9 η ΕΕ με πράξεις να δείξει την οφειλόμενη αλληλεγγύη της σε Ελλάδα και Κύπρο,που από την αρχή πορεύονται στην κρίση με την Τουρκία, στηρίζοντας όλες τις ενέργειες τους στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας,που ηΤουρκια αγνοεί επιδεικτικά και καταπατά καθημερινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ