Hellas Sat 4: Η σημασία που έχει για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Χθες εκτοξεύτηκε ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4. Για τη σημασία που έχει για τις Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρθηκε ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.
 
Στα πλεονεκτήματα που παρέχει από εδώ και στο εξής στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, ο δορυφόρος Hellas Sat 4, που χθες το βράδυ εκτοξεύτηκε πάνω σε πύραυλο – φορέα Ariane από το διαστημικό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης σε δήλωση που έκανε στην ΕΡΤ λίγη ώρα μετά την εκτόξευση του πυραύλου.
Ο Ευ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι με το δορυφόρο Hellas Sat 4 «δημιουργείται για πρώτη φορά επαρκές και ανεξάρτητο εθνικό δίκτυο δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, παρέχοντας τη δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, να υποστηρίζουν τις δραστηριότητες τους».
Αναλυτικά η δήλωση του ΥΕΘΑ που εξηγεί τα πλεονεκτήματα αυτής της κίνησης για τις Ένοπλες Δυνάμεις:
«Στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον και ιδιαίτερα στον χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, η διαστημική κάλυψη και η δορυφορική τηλεπικοινωνιακή ανεξαρτησία συμβάλλουν σημαντικά στην επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με την εκτόξευση και θέση σε τροχιά του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα αναδεικνύεται διαστημικά και καταλαμβάνει πλέον ισχυρή θέση στον Ευρωπαϊκό και διεθνή διαστημικό χάρτη, παρέχοντας υψηλού επιπέδου δορυφορικές υπηρεσίες όπου απαιτηθεί.
Ο δορυφόρος Hellas Sat 4, αναβαθμίζει σημαντικά τον Ελληνικό δορυφορικό στόλο και μέσω των υπερσύγχρονων τεχνολογιών του, πρόκειται να υπηρετεί την Ελλάδα με ορίζοντα έως το 2040.
Δημιουργείται για πρώτη φορά επαρκές και ανεξάρτητο εθνικό δίκτυο δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, παρέχοντας τη δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, να υποστηρίζουν τις δραστηριότητες τους.
Είναι δεδομένο ότι με τις υπερσύγχρονες τηλεπικοινωνιακές ικανότητές που προσφέρει ο Hellas Sat4, θα προσδώσει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες, με δυνατότητα ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων (έως 150 Mbps) ακόμα και στα πλοία εν πλω ή στα πιο απόμακρα σημεία της Ελληνικής χερσαίας ή θαλάσσιας μεθορίου.
Με την πληθώρα των δορυφορικών αναμεταδοτών που θα διαθέτουν οι Ελληνικοί δορυφόροι, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν τη πλήρη επικοινωνιακή δυνατότητα υποστήριξης επιχειρήσεων όπου απαιτηθεί.
Παράλληλα, με την υφιστάμενη υποδομή των νέων υπερσύγχρονων σταθμών εδάφους τύπου Hub, θα δοθεί η δυνατότητα να ανταλλάσσονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την διαχείριση στρατηγικών και επιχειρησιακών πληροφοριών, παρέχοντας ένα απόλυτα αξιόπιστο εργαλείο στο εθνικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Η δορυφορική επικοινωνία θα είναι πλέον διαθέσιμη με κάθε μικρή ή μεγάλη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων για διασφάλιση της μετάδοσης εθνικά κρίσιμων πληροφοριών σε μηδενικό χρόνο.
Η παρουσία των Ελληνικών δορυφόρων στο διάστημα μέχρι το 2040 διασφαλίζει περαιτέρω την άμυνα της χώρας και δίνει την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, θα είναι σε θέση στο μέλλον να υποστηρίζει ποικίλες επιχειρησιακές δραστηριότητες με τη χρήση αξιόπιστων και υπερσύγχρονων δορυφορικών υποδομών.
Ευχόμαστε καλή εκτόξευση, καλή τοποθέτηση σε τελική θέση τροχιάς του δορυφόρου Hellas Sat4 και γρήγορη ένταξη σε λειτουργία των δορυφορικών υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών αλλά και της άμυνας της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ