Ηλεκτρονικός Πόλεμος: Αυτοί είναι οι αξιωματικοί της “πρώτης γραμμής”!

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος, είναι αναπόσπαστο μέρος των πολεμικών επιχειρήσεων σε κάθε στρατό σήμερα. Δείτε ποιοι αξιωματικοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

 

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), η τελετή αποφοίτησης των Σπουδαστών της 1ης/17 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Αξιωματικών του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΗΠ).

Συνολικά αποφοίτησαν είκοσι ένας (21) Αξιωματικοί από τους τρείς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), εκ των οποίων δεκαπέντε (15) από την Πολεμική Αεροπορία, τέσσερις (4) από τον Στρατό Ξηράς, δύο (2) από το Πολεμικό Ναυτικό και ένας (1) από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Κύπρου.

Τα πτυχία στους σπουδαστές επέδωσε ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Σιδερίδης.
Αποστολή ΣΗΠ

Το Διακλαδικό Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΔΣΗΠ) έχει ως αποστολή την εκπαίδευση σε ρεαλιστική βάση στελεχών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση, διεξαγωγή και έλεγχο επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ).

Ειδικότερα η πιο πάνω αποστολή αναλύεται ως εξής:

  • Η γενική ενημέρωση των στελεχών των ΕΔ επί θεμάτων ΗΠ κοινού ενδιαφέροντος.
  • Η ενημέρωση των στελεχών των ΕΔ για τα διατιθέμενα μέσα ΗΠ των τριών (3) Κλάδων των ΕΔ καθώς και για την υπάρχουσα απειλή ΗΠ.
  • Η παροχή εκπαίδευσης στη σχεδίαση, διεξαγωγή και έλεγχο επιχειρήσεων ΗΠ σε συνεργασία και των τριών (3) Κλάδων των ΕΔ.
  • Η ρεαλιστική εξάσκηση με εφαρμοσμένη εκπαίδευση των στελεχών σε Άσκηση ΗΠ.


Ιστορία

Το Διακλαδικό Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΔΣΗΠ) ιδρύθηκε το 1987 και εντάχθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), προκειμένου να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις για διακλαδική συνεκπαίδευση στον τομέα του Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Έχει εκπαιδεύσει σημαντικό αριθμό Αξιωματικών των ΕΔ και έχει οργανώσει όλες τις ασκήσεις Δούρειος Ίππος.

Παρεχόμενη Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση στο ΔΣΗΠ αποτελεί φυσική συνέχεια της εκπαίδευσης στο Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΗΠ), από το οποίο η επιτυχής αποφοίτηση είναι προϋπόθεση φοίτησης στο ΔΣΗΠ.

Στη θεωρητική εκπαίδευση, το ΔΣΗΠ επεκτείνει, εμπλουτίζει κι αναλύει σε βάθος θέματα ΗΠ που έχουν διδαχθεί και στο σχολείο ΗΠ. Επίσης γίνεται ενημέρωση για τον τρόπο εφαρμογής του ΗΠ σε πρόσφατες συρράξεις αλλά και για τον τρόπο σύστασης του δικτύου επικοινωνιών, αεράμυνας και ηλεκτρομαγνητικής διάταξης μάχης των εμπλεκομένων δυνάμεων.

Προκειμένου το Σχολείο και οι παρεχόμενες γνώσεις να συμβαδίζουν με τις δυναμικές εξελίξεις στο χώρο, οι διδάσκοντες των ΔΣΗΠ-ΣΗΠ όποτε είναι δυνατό παρακολουθούν ασκήσεις ΗΠ άλλων χωρών για εμπλουτισμό των γνώσεων τους και για ανταλλαγή απόψεων. Στο σχολείο φοιτά μια σειρά ετησίως και η διάρκεια εκπαίδευσης ανέρχεται σε μερικές εβδομάδες.

Η πρακτική εκπαίδευση στο ΔΣΗΠ επιτυγχάνεται με την εκτέλεση δύο (2) ασκήσεων ΗΠ, τις «Αργοναύτης» και «Δούρειος Ίππος».

Το εκπαιδευτικό προσωπικό της άσκησης προέρχεται από τα Γενικά Επιτελεία των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και μερικές φορές συμπληρώνεται από καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ