Πολεμική Αεροπορία: Είναι «κουρεμένη» η ημερήσια αποζημίωση;

Η Πολεμική Αεροπορία τα δίνει παντα όλα για αυτό και προκαλεί τεράστια αίσθηση η καταγγελία στην βουλή για την ημερήσια αποζημίωση του προσωπικού.

Η Πολεμική Αεροπορία «προσγειώθηκε» στην Βουλή. Νωρίτερα όμως φαίνεται πως είχαν «προσγειωθεί» με δυσάρεστο τρόπο και οι προσδοκίες για μια ελάχιστη ανταπόδοση απο την πολιτεία της μεγάλης προσφοράς των στελεχών της.

Δεν είναι νέο πως το μισθολόγιο των Στρατιωτικών είναι «φτωχολόγιο» συγκρινόμενο με πάρα πολλές θέσεις του δημοσίου. Ούτε είναι νέο πως τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν δεχτεί αυτή την αδικία της πολιτείας με καρτερικότητα, δίνοντας πάντα το 110% των δυνατοτήτων τους.

Γνωστό επίσης είναι, για να πάμε πιο συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία πως όποτε έχει κληθεί σε αποστολή, εκπαίδευση ή επίδειξη στο εξωτερικό έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των συμμετεχόντων.

Θα πίστευε λοιπόν κανείς πως έστω σε αυτές τις περιπτώσεις η πολιτεία έχει μεριμνήσει να πει ένα ευχαριστώ σε όλους όσους σηκώνουν ψηλά την γαλανόλευκη έξω απο τα σύνορα της χώρας.

Αντίθετα όμως απο ότι θα περίμενε κανείς στην βουλή έφτασε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου η οποία καταγγέλει πως η πενιχρή ημερήσια αποζημίωση ενός στρατιωτικού που μετακινείται εντός Ελλάδας και φτάνει μόλις τα 29,34 ευρώ, γίνεται…πενιχρότερη στο εξωτερικό. Όταν λοιπόν υπάρχει μετακίνηση στο εξωτερικό η αποζημίωση συρρικνώνεται στα 16,00 ευρώ!

Η καταγγελία ήρθε στο φως μετά απο την συμμετοχή της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο Ισραήλ στην άσκηση Viper Valley 2016 και ήδη όπως καταγγέλει ο βουλευτης Μαγνησίας τοπικά ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί με το θέμα ζητώντας και αυτά, όπως όλοι, απαντήσεις.

 

Ερώτηση Πολεμική Αεροπορία

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Η καταγγελία ήρθε στο φως μετά απο την συμμετοχή της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο Ισραήλ στην άσκηση Viper Valley 2016 και ήδη όπως καταγγέλει ο βουλευτης Μαγνησίας τοπικά ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί με το θέμα ζητώντας και αυτά, όπως όλοι, απαντήσεις. armynow.net […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ