ΗΠΑ: Δείτε το νέο αεροπλανοφόρο τελευταίας τεχνολογίας! – BINTEO

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εγκαινίασε το νέο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford που μπορεί να πλέει για 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό!
 
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ  εγκαινίασε το αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford που ισχυρίζεται ότι θα κάνει τους εχθρούς των ΗΠΑ «να τρέμουν από φόβο»!
Μιλώντας στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, στην καθέλκυση του αεροπλανοφόρου, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Από σήμερα θέτω το αμερικανικό σκάφος Gerald R Ford σε αποστολή. Ο Θεός να ευλογεί αυτό το πολεμικό πλοίο και όσους θα πλέουν πάνω του».
Το USS Gerald Ford κόστισε 14 δις δολάρια, έχει ύψος 25 ορόφων, 337 μέτρα μήκος και 77 μέτρα πλάτος.
Η κατασκευή του αεροπλανοφόρου έλαβε χώρα στα ναυπηγεία Newport News Shipbuilding της Βιρτζίνια.
Εκτός από την καινοτόμο αρχιτεκτονική του και τα τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, το εν λόγω αεροπλανοφόρο είναι το πρώτο στο οποίο ενσωματώνονται τεχνολογίες ηλεκτρομαγνητικής δύναμης, προκειμένου για την απογείωση των μαχητικών αεροσκαφών.
Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του νέου σκάφους είναι ότι μπορεί να πλέει στις θάλασσες επί 20 χρόνια χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό!
 
Στην τελετή καθέλκυσης μίλησε και η Σούζαν Φόρντ, η κόρη του Τζέραλντ Φόρντ, του 38ου Αμερικανού προέδρου που έδωσε το όνομά του στο αεροπλανοφόρο.
«Κανένας, απολύτως κανένας, δεν θα ήταν πιο περήφανος βλέποντας αυτό το σκάφος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέραλντ Φόρντ είπε η κλόρη του η οποία έδωσε την εντολή στους αξιωματικούς και στο πλήρωμα να ανέβουν στο πλοίο.
Περισσότερο από το διπλάσιο της ηλεκτρικής χωρητικότητας και του αυτοματοποιημένου εξοπλισμού σημαίνει ότι το πλοίο μπορεί να πλεύσει πιο αποτελεσματικά με τουλάχιστον 600 λιγότερα μέλη του πληρώματος.
Μόλις αναπτυχθεί επίσημα το 2020, θα φιλοξενήσει 2.600 ναύτες, τους οποίους όπως λέει το Ναυτικό ότι θα εξοικονομήσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την διάρκεια ζωής του πλοίου που είναι 50 χρόνια, σύμφωνα με την Associated Press.Η κατασκευή του αεροπλανοφόρου ξεκίνησε το 2009 και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, με κόστος 8 δισ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, η καθυστέρηση στον χρόνο παράδοσης και η υπέρβαση του προϋπολογισμού οφείλονται στον εξοπλισμό του αεροπλανοφόρου με τελευταίας γενιάς συστήματα τεχνολογίας.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ