ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό διακόπτει την παραλαβή φρεγατών τύπου Freedom

LCS FREEDOM

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σταμάτησε τις παραλαβές φρεγατών Freedom-class που κατασκευάζει η Lockheed Martin, επικαλούμενο ένα ελάττωμα στο σχεδιασμό με τη μετάδοση του πλοίου.

Σε δήλωσή του προς το Defense News, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επεσήμανε «ένα ελαττωματικό υλικό» στο σύστημα μετάδοσης του πλοίου, ένα περίπλοκο κιβώτιο που μεταδίδει ισχύ που παράγεται από τους κινητήρες του πλοίου στο σύστημα προώθησης του waterjet.

Η φρεγάτα Freedom LCS σχεδιάστηκε από την Lockheed Martin και κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Marinette Marine της Fincantieri. Το ελαττωματικό σύστημα σχεδιάστηκε από τη γερμανική εταιρεία RENK AG. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, η Lockheed και η RENK AG συνεργάστηκαν σε μια επιδιόρθωση, η οποία πιθανότατα θα χρειαστεί μήνες για να εγκατασταθεί σε κάθε πλοίο, σύμφωνα με ανώτερη πηγή του Ναυτικού.

Να σημειωθεί ότι η αναγνώριση του σχεδιαστικού ελαττώματος επιβεβαιώνει τις υποψίες του Πολεμικού Ναυτικού στις οποίες είχε αναφερθεί το Defense News από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι αξιωματούχοι του Ναυτικού έχουν εκφράσει πάντως την εμπιστοσύνη τους ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επιδιόρθωση του συγκεκριμένου ελαττώματος.

«Έχει αναπτυχθεί ένα σχέδιο επιδιόρθωσης και βρίσκεται σε παραγωγή, ακολουθούμενο από εργοστασιακές και θαλάσσιες δοκιμές», ανέφερε η ανακοίνωση του Ναυτικού.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο θα κοστίσουν αυτές οι επισκευές, δήλωσε ο πλοίαρχος Danny Hernandez, εκπρόσωπος του βοηθού γραμματέα του Πολεμικού Ναυτικού.

«Το κόστος της επισκευής θα καθορίσει για το αν η λύση που θα προκύψει θα εγκριθεί από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Hernandez.

Η Lockheed Martin από την πλευρά της, δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να διορθώσει το ζήτημα των συνδυαστικών εργαλείων.

«Σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α., η Lockheed Martin επιδιώκει επιθετικά την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η παραλλαγή ελευθερίας Littoral Combat Ship», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι τα σκάφη LCS κλάσης Freedom, εξακολουθούν να επιχειρούν υπό συγκεκριμένους περιορισμούς ταχύτητας (34 κόμβοι).

 

Πηγή: defensenews

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ