ΗΠΑ σε Τουρκία: Τα ρωσικά S-400 δεν είναι συμβατά με το NATO

Μήνυμα από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για τα ρωσικά S-400 που επίκειται να αγοράσει: Δεν είναι συμβατά με το ΝΑΤΟ – θα υπάρχει πρόβλημα 

 
 
 
Η Τουρκία, ως γνωστό έχει συμφωνήσει με τη Ρωσία  να αγοράσει τα επόμενα χρόνια, τέσσερα αντιαεροπορικά συστήματα S-400, αξίας περίπου 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Jim Mattis, πριν μια εβδομάδα, στην αίθουσα τύπου του Πενταγώνου, δήλωσε χαρακτηριστικά:
“Το πρόβλημα είναι η αλληλεπίδραση των συστημάτων αυτών με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να υπάρξει διαλειτουργικότητα μεταξύ τους”.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου, το προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumf  , έχει εντοπιστεί εδώ και καιρό στη Συρία.
Το σύστημα αυτό, μπορεί  να εκτοξεύσει Α/Α πυραύλους πολλαπλών τύπων, από μικρού έως πολύ μεγάλου βεληνεκούς, με διάφορα συστήματα αισθητήρων.




Έχει εμβέλεια 400 χιλιομέτρων και είναι αποτελεσματικό κατά αεροσκαφών stealth, βαλλιστικών πυραύλων και βλημάτων cruise.
Δεν έχει διευκρινιστεί ο σκοπός ή οι σκοποί για τους οποίους  προτίθεται η Τουρκία να χρησιμοποιήσει το εν λόγω σύστημα, αλλά η προγραμματισμένη αγορά έρχεται σε μια χρονική περίοδο που η Τουρκία,  η ΗΠΑ, καθώς και άλλες χώρες της Ευρώπης, βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα περίπλοκη σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία.
Είναι γνωστό ότι, η αμερικανική πλευρά υποστηρίζει τους Κούρδους της Συρίας και από τον Μάιο άρχισε να στέλνει ελαφρύ οπλισμό για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που διεξάγουν.
Οι ΗΠΑ  θεωρούν ότι το κουρδικό YPG αποτελεί μια αποτελεσματική δύναμη κατά του ISIS στη βορειοανατολική Συρία.
Από την άλλη πλευρά,  η Τουρκία θεωρεί το YPG ως μια τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το ΡΚΚ, το οποίο συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στη νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας.
Είναι εύλογο ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα, όχι μόνο για την επικείμενη αγορά των υπόψη αντιαεροπορικών συστημάτων, αλλά και για τη γενικότερη διεύρυνση των καναλιών συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας στον αμυντικό τομέα.
Πηγή: defensetech.org


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ