Ήρθαν, είδαν, μοίρασαν «αλληλεγγύη» και ο Ερντογάν το «χαβά» του

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑ ΕΕ

«Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα ζήτημα αποκλειστικά της Ελλάδας να διαχειριστεί. Είναι ευθύνη της Ευρώπης στο σύνολό της», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια ανάρτηση στο twitter που δημοσιεύτηκε αργά χθες το βράδυ.

«Και θα το διαχειριστούμε με ένα μεθοδευμένο τρόπο, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα», συμπληρώνει το κείμενο της ανάρτησης.

Καλά όλα τα παραπάνω αλλά από εδώ και πέρα στην πράξη τι γίνεται; Γιατί από την χθεσινή φιέστα-περιοδεία των Ευρωπαίων μαζί με τον Πρωθυπουργό να μας «συμπαθάνε» που λέμε και στον τόπο μας δεν ακούσαμε το πιο σημαντικό: Τι θα κάνουν για να μαζέψουν τον Ερντογάν και να σταματήσουν το βρώμικο παιχνίδι που παίζει στα σύνορα με την Ελλάδα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Ελληνική Αστυνομία λειτούργησαν σαν επαγγελματίες και πατριώτες, έκαναν το καθήκον τους και κράτησαν τα σύνορα από ένα βίαιο σπάσιμο και θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί. Όποιος νομίζει όμως ότι τελείωσε εδώ μάλλον θα διαψευσθεί σύντομα. Γιατί ήδη άρχισε να ακούγεται ότι ο Ερντογάν θα στήσει μόνιμη δομή για χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα σύνορα. Δηλαδή μια μόνιμη και διογκούμενη πίεση.

Και με το δύσκολο έργο των θαλάσσιων συνόρων τι γίνεται;

Να θυμίσουμε ότι όταν κυνηγούσαν στον Έβρο 50 – 100 που ξέφευγαν, στο Αιγαίο μέσα σε δύο ημέρες και παρά τις πολύ καλά σχεδιασμένες επεμβάσεις Λιμενικού και ΠΝ πέρασαν 1119 μετανάστες σε Λέσβο, Χίο και Λήμνο και η Άνοιξη μόλις ξεκινάει.

Μόλις, την περασμένη Κυριακή σαν armynow.gr μεταφέραμε πληροφορίες ότι τις επόμενες ημέρες θα γιγαντωθεί η επιχείρηση που υλοποιείται από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας της Τουρκίας για τη μεταφορά 20.000 μεταναστών στα παράλια. Από κοντά και οι Ρώσοι οι οποίοι χθες προειδοποίησαν ότι ο Ερντογάν σπρώχνει 130.000 πρόσφυγες από τη Συρία στην Ελλάδα!

Γιατί τα λέμε όλα τα παραπάνω; Για να πούμε ότι το πρόβλημα και η νέα φάση με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ίσως δεν είναι ούτε καν στην αρχή του! Και το χθεσινό «τσάι και συμπάθεια» των Ευρωπαίων και τα 700 εκατομμύρια ευρώ – τα οποία να ξέρουμε ότι θα δοθούν πολλά μέσω ΜΚΟ – το μόνο που στοχεύει είναι να αφήσουν το πρόβλημα σε εμάς.

Γι΄αυτό και χθες στο μόνο που αναφέρθηκαν για την Τουρκία είναι ότι «αναμένουν» να εφαρμόσει τη συμφωνία που έχει συνάψει με την ΕΕ. Είναι για γέλια και για κλάματα δηλαδή, όταν ο Ερντογάν τέσσερις ημέρες τώρα τσαλάκωσε την συμφωνία την πέταξε στα μούτρα των Ευρωπαίων και χρησιμοποιεί βρώμικους και απάνθρωπους ή πιο κομψά «υβριδικούς» τρόπους για να τους εκβιάσει.

Και μάλλον το πέτυχε και πάλι, αφού κανένας αξιωματούχος δεν είπε κουβέντα για όλα αυτά και αν η ΕΕ θα κάνει κάτι. Αλλά και γιατί να το κάνει αφού η κάθε χώρα κοιτάζει πως θα τον χαϊδέψει για να κάνει δουλειές μαζί του. Ακόμα πιο πέρα, αφού υπάρχει η Ελλάδα η οποία πρόθυμα θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα μόνη της, όπως πάντα και ταυτόχρονα θα την καλέσουν να κάτσει να συζητήσει με την Τουρκία πως θα τα λύσει! Το θέμα είναι οι μετανάστες να μην πηγαίνουν μαζικά στις υπόλοιπες «αλληλέγγυες» χώρες με τα κλειστά να μη το ξεχνάμε σύνορα!

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση που αδυνατεί να την αντιμετωπίσει μόνη της και ταυτόχρονα απειλεί ευθέως την ασφάλεια της χώρας μας. Και με το να αρκούμαστε στην αλληλεγγύη και στα λόγια συμπαράστασης των Ευρωπαίων το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να κάνουμε τον κυματοθραύστη των μεταναστευτικών – προσφυγικών που στέλενει ο Ερντογάν, ώστε να μην φτάνουν στην Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία κ.α..

Αν δε απαιτήσουμε ουσιαστική παρέμβαση στη ρίζα του προβλήματος που λέγεται Τουρκία και Ερντογάν, το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε παρόμοιες «ασύμμετρες απειλές» όπως αυτή του Έβρου και ίσως και ακόμα πιο επικίνδυνες και πιο δύσκολα διαχειρίσιμες.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ