Η Τουρκία στα άκρα στέλνει μετά τα UAV και μαχητικά F-16 στα Κατεχόμενα!

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16

Μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τώρα η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στα Κατεχόμενα και μαχητικά F-16, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα για την προσγείωση-απογείωση και τουρκικών μαχητικών F-16 σε περίπτωση ανάγκης.

Το κατεχόμενο αεροδρόμιο αναμένεται μάλιστα να διαμορφωθεί καταλλήλως, προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχτεί F-16, με πρόβλεψη κατασκευής πίστας προσγείωσης/απογείωσης και μεγάλων υπόστεγων για να εισέρχονται τα αεροσκάφη. Το αεροδρόμιο, όπως αναφέρεται, ήταν κλειστό για πολύ καιρό, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που δημιουργούσε η γραμμή υψηλής τάσης και τα ηλεκτρικά καλώδια στην περιοχή. Για τη χρήση, ωστόσο, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι γραμμές υψηλής τάσης δεν αποτελούν εμπόδιο.

Ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ανέφερε πάντως ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα. Η ανάγκη περιορίζεται επί του παρόντος σε drones μη οπλισμένα. Επειτα από τη «στρατηγική», όπως τη χαρακτηρίζει η «Γενί Σαφάκ», κίνηση με τα τουρκικά μη επανδρωμένα στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου, τώρα η Τουρκία επιταχύνει την ίδρυση ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα λιμάνι για τα τουρκικά πλοία στην Κύπρο και να αυξήσει παράλληλα την αποτρεπτική ισχύ στην ανατ. Μεσόγειο.
Απάντηση Κυπριακής Δημοκρατίας με Heron

Ως απάντηση στη στρατιωτική θωράκιση του ψευδοκράτους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η Ε/Κ πλευρά επιταχύνει με τη σειρά της την ίδρυση βάσης για μη επανδρωμένα οπλισμένα αεροσκάφη Heron, γράφει η «Γενί Σαφάκ». «Μετά την άρση του εμπάργκο για πώληση όπλων στην Κύπρο της αμερικανικής γερουσίας, η Κυπριακή Δημοκρατία μη δίνοντας σημασία στις προειδοποιήσεις, πήρε από το Ισραήλ 8 οπλισμένα drones τύπου Heron, από τη Σερβία αγόρασε μέσα σε ένα χρόνο νέου τύπου βαριά όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα κι επίσης ξεκίνησε συνομιλίες για αγορά από τη Γερμανία 41 τανκς τύπου Leopard 2A4 και από τη Γαλλία 2 υποβρύχια», αναφέρει το δημοσίευμα.

 

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ