Ίμια 2017: Νέο βίντεο. Τι λένε οι Τούρκοι;

Ίμια 2017: Η ένταση στην περιοχή επανέρχεται καθώς έφτιαξε ο καιρός. Οι Τούρκοι με νέο βίντεο λένε πως έχουν τον έλεγχο της περιοχής.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν νέο βίντεο απο τα Ίμια. Όπως δείχνουν με το που έπεσε η ομίχλη στην περιοχή των Ιμίων επανήρθε η ένταση και δείχνουν βίντεο.

Όπως λένε τα σκάφη τους φαίνονται να προχωρούν στο να σταματούν ταχύπλοο και να αλλάζουν, όπως λένε οι Τούρκοι, την κατεύθυνση ελληνικών πλοίων.

Όπως αναφέρουν επίσης τα τουρκικά ΜΜΕ η τουρκική ακτοφυλακή έκανε έλεγχο στο ταχύπλοο που κινήθηκε στην περιοχή των Ιμίων και δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο οπότε συνέχισε το ταξίδι του.

Επίσης οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως χάρη σε σκάφη του λιμενικού τους, ένα εκ των οποίων ήταν μόλις σε απόσταση που έφτανε τα 10 μέτρα απο τα Ίμια απομακρύνθηκαν και τα ελληνικά πλοία.

Οι Τούρκοι λένε πως οι Έλληνες έστειλαν δυνάμεις απο την Λέρο και την Κάλυμνο που όμως αποχώρησαν σύντομα απο την περιοχή. Το συμβάν σύμφωνα με την τουρκική πλευρά έλαβε χώρα στις 13.35 της Πέμπτης.

Η Αθήνα απο την μεριά της παρακολουθεί με ενδιαφέρον την τουρκική στάση και κυρίως την ένταση και την συχνότητα με την οποία παράγονται και αναπαράγονται ειδήσεις σε καθημερινή βάση για επεισόδια στα Ίμια.

Πολλά απο αυτά σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν είναι υπαρκτά και αυτό δημιουργεί και άλλο προβληματισμό για τις προθέσεις της Τουρκίας.

Η Αθήνα πάντως φέρεται να πιστεύει πως η κλιμάκωση της έντασης στα Ίμια θα μεταφερθεί στις αρχές καλοκαιριού στην Κύπρο.

Αναλυτές της Μεσογείων δείχνουν να θεωρούν πιθανό η Τουρκία να στραφεί κατά Κύπρου, Ελλάδας αλλά και Γαλλίας αφού θα προκαλέσει ένταση στην περιοχή της Κύπρου τον Ιούνιο όταν θα αρχισουν γαλλικές γεωτρήσεις έξω απο την Κύπρο.

Σημειώνεται πάντως οτι την θέση της Ελλάδας δεν δείχνει να συμμερίζεται καθόλου η Κύπρος που μέσα απο τον κυβερνητικό της εκπρόσωπο πήρε σαφέστατες αποστάσεις και δήλωσε άγνοια για τα όσα πιστεύει η Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ