Ίμια 2017: Ο Βίτσας αποκαλύπτει τι ΔΕΝ περιμέναμε στο Αιγαίο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για την τουρκική κρουαζιέρα στα Ίμια ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας που μίλησε για όσα δεν ξέραμε.

Ξεκάθαρος σε ότι αφορά το επίπεδο της ελληνικής πληροφόρησης για την τουρκική κρουαζιέρα στα Ίμια ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί.

Ο υπουργός ξεκάθαρα δήλωσε πως η Αθήνα δεν γνώριζε οτι οι Τούρκοι αρχηγοί θα ανεβούν στο σκάφος που έπλευσε προκλητικά στα Ίμια, γνώριζε όμως, όπως υποστήριξε πως θα πλεύσει το τουρκικό πολεμικό.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Βίτσας είπε:«Ήταν μια πρόκληση την οποία την αναμέναμε όχι σε επίπεδο αρχηγών».

Τώρα, πέρα απο αυτή την δήλωση – βόμβα,  σε ότι αφορά το πως τελικά η Αθήνα αξιολογεί την τουρκική πρόκληση και το θα κάνει έστω τώρα ο ΑΝΥΕΘΑ υποστήριξε πως κατα την άποψη της Αθήνας η κατάσταση «έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο που η τουρκική πλευρά πάει να χειριστεί και εσωτερικά και εξωτερικά την υπόθεση της μη έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών με βάση την απόφαση του Άρειο Πάγου. Είναι μια συμπεριφορά η οποία δεν δίνει δύναμη στη φίλη και σύμμαχο χώρα αλλά δείχνει την αδυναμία της».

Μια υπόθεση πάντως, αυτή των 8 Τούρκων, για την οποία ο ίδιος έλεγε πριν λίγο καιρό ότι το επιχείρημα της Τουρκίας, υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν στο ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο, είναι πολύ ισχυρό καθώς παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα.

Η Ελλάδα μελετάει την απάντηση της

Το μείζον πάντως τώρα πια με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο Αιγαίο είναι σαφώς η Ελλάδα να αναπτύξει ένα κάποιο σχέδιο.

Ο Δ. Βίτσας σχετικά με το τι θα κάνει η Ελλάδα επανέλαβε την γενική αρχή που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις στην χώρα ότι: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Διπλωματικά κάνουμε ό,τι πρέπει και αμυντικά κάνουμε ό,τι πρέπει».

Οι προκλήσεις βέβαια στο Αιγαίο όχι μόνο συνεχίζονται αλλά κλιμακώνονται με ρυθμό, ένταση και βάθος που δεν έχει προηγούμενο πράγμα που μάλλον δείχνει πως οι Τούρκοι έχουν έκπονήσει και υλοποιούν ένα οργανωμένο, ευρύτερο και στοχευμένο σχέδιο δράσης.

Ο Δημήτρης Βίτσας βέβαια ανέφερε πως «Εμείς αντιμετωπίζουμε όλη την κατάσταση των προκλήσεων και των πιθανών προβοκατσιών με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Αυτό φάνηκε και αντιπροχθές και τη σημερινή μέρα. Σε ζητήματα κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες. Δεν θα απεκδυθούμε του δικαιώματός μας μέσα στο χώρο της δική μας κυριαρχίας να αποτίουμε τις οφειλόμενες τιμές για τους πεσόντες μας. Αποφασιστικότητα σημαίνει ότι στο βαθμό που γίνονται οι παραβιάσεις τις αναχαιτίζουμε. Η διαδικασία κατευνασμού δεν είναι η κατάλληλη διαδικασία».

Οι υπερπτήσεις παραλληλα απο το πρωί στα Ίμια δεν έχουν τέλος ενώ ο αριθμός των παραβιάσεων είναι τριψήφιος και μεγαλώνει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ