Ίμια: Παραβίαση χωρικών υδάτων μπροστά στην κάμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «κόκκινοι» δηλαδή τα τούρκικα σκάφη της ακτοφυλακής συλλαμβάνονται σε μια ακόμα πρόκληση στα Ίμια. Η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Την καθημερινή μάχη του Λιμενικού Σώματος με τους Τούρκους στην περιοχή των Ιμίων κατέγραψε η κάμερα του STAR σε ένα βίντεο όπου τα ταχύπλοα του Λ.Σ. δίνουν σε όλους την ευκαιρία να «ζήσουν» αυτό που είναι η καθημερινότητα των στελεχών του Λιμενικού.

Δηλαδή την επαναλαμβανόμενη και στρατηγικά δομημένη προκλητικότητα της γειτονικής χώρας η οποία δείχνει πως δεν εχει σκοπό να αφήσει άμεσα τον «υδράργυρο» της έντασης να πέσει στην περιοχή που η Άγκυρα επιθυμεί άλλωστε να «κατοχυρώσει» ως «γκρίζα ζώνη».

Με τα αλεξίσφαιρα γιλέκα πάντα να φοριούνται πριν τον απόπλου απο το λιμάνι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κάθε μερα προετοιμάζονται για τον πόλεμο νεύρων των Τούρκων. Τα ελληνικά σκάφη μάλιστα στο συγκεκριμένο βίντεο εντοπίζουν τους «κόκκινους» δηλαδή τα σκάφη των Τούρκων να παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα. Η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας αφού καταγράφει και την συγκέντρωση τουρκικών πλωτών μόλις οι Τούρκοι δουν τα ελληνικά σκάφη και την κίνηση ενός εξ αυτών πέρα απο την οριογραμμή που χωρίζει την Ελλάδα απο την Τουρκία.

Ο πλούς με τον κυβερνήτη Ιωάννη Διονυσίου, και με τους αξιωματικούς Αριστοτέλη Σαγρέ και Γεώργιο Βλάμο παρουσιάζει ανάγλυφα την καθημερινή μάχη που δίνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή.

Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν και μόνο στην θέα των ελληνικών σκαφών μεγάλες δυνάμεις με στόχο κάποιο απο τα σκάφη τους να παραβιάσει τα χωρικά μας ύδατα.

Αυτό που συμβαινει τότε όπως θα δείτε είναι πως περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος θα πάει να τους διώξει. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος της πρόκλησης τους. Να δημιουργήσουν ένταση. Μόλις το καταφέρουν απλά τα σκάφη τους αλλάζουν θέσεις.

Καθημερινοί μάρτυρες των εμπλοκών ανάμεσα σε ελληνικά και τα τουρκικά πλωτά είναι οι ψαράδες της περιοχής που πλέον αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία ανάλογα περιστατικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ