Ίμια 2017: Τι λέει ο πρώην Α/ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς; (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τούρκοι δεν θέλουν μόνο τα Ίμια. Αλλά 17 νησιά έχουν στο μάτι. Παράλληλα παρουσιάζουν νέες «ναυμαχίες» συντηρώντας την ένταση. Τι λέει ο Κ.Ζιαζιάς για την επιθετικότητα τους;

Τις δικές του εκτιμήσεις κάνει ο πρωην αρχηγός ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς που μίλησε στον Alpha για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Ο στρατηγός ε.α. εκτιμάει πως ο στόχος της Άγκυρας είναι να μετατρέψει το Αιγαίο σε μια «γκρίζα ζώνη».  Κατα την άποψη του ένας άλλος στόχος των Τούρκων είναι να τεστάρουν την Αθήνα ώς προς το πως αντιδρά σε τέτοια θερμά επεισόδια.

Ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα κάνει λόγο για σχεδιασμένες κινήσεις της Άγκυρας που δοκιμάζουν την ετοιμότητα και την οργάνωση της άμυνας των νησιών μας.

Δεν θέλουν όμως να δοκιμάσουν μόνο την ελληνική αντίδραση αλλά και την διεθνή αντίδραση και θα ηθελαν να αντιδράσει και η Αθήνα δυναμικά υποστηρίζει επίσης ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τους Τούρκους.

Το παράδειγμα των Ιμίων

Ο στρατηγός ε.α. Κ. Ζιαζιάς αναφέρει ως παράδειγμα τα Ίμια για την τουρκική στρατηγική και σημειώνει πως το 1996 η Αθήνα είχε και τακτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει.

Είμαστε πίσω στα εξοπλιστικά

Τέλος ο στρατηγός ε.α. Κ. Ζιαζιάς αναφερεται και στους εξοπλισμούς και λέει πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας έχει μείνει πολύ πίσω τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της πολιτείας.

Επανεμφάνιση του Τούρκου δημοσιογράφου των Ιμίων

Στο ίδιο βίντεο του Alpha υπάρχουν και οι δηλώσεις σε Κυριακάτικη εφημεριδα του Τούρκου πρωην δημοσιογράφου ο οποίος κατεβασε την σημαία στα Ίμια και τώρα ζητά απο την Αθήνα απλά να το ξεχάσει.

Όπως ισχυρίζεται σε συνέντευξη του ο άνθρωπος που έβαλε την τουρκική σημαία στην θέση της ελληνικής στα Ίμια είναι μετανιωμένος και μιλάει για ένα αστείο.

Στην χώρα μας εξακολουθεί να είναι ανεπιθύμητος και φυσικά δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα

Δείτε το βίντεο της τηλεόρασης του Alpha

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ