Ισπανία: Σε δίαιτα βάζουν στρατιώτες της επίλεκτης «Λεγεώνας»!

Σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα βάζουν στρατιώτες της επίλεκτης «Λεγεώνας» στην Ισπανία που τους βρήκαν να έχουν παραπάνω βάρος από το κανονικό.

 

 

Σε δίαιτα βάζουν οι ισπανικές ένοπλες δυνάμεις τους υπέρβαρους στρατιώτες μιας από τις διασημότερες μονάδες τους για να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία.

Τουλάχιστον 180 μέλη της La Legión (Λα Λεχιόν) δέχθηκαν να μετάσχουν στο άνευ προηγουμένου πρόγραμμα απώλειας βάρους, καθώς στις εξετάσεις υπολογισμού του Δείκτη Μάζας Σώματος που υποβλήθηκαν οι συνολικά 3.000 στρατιώτες του φημισμένου συντάγματος Πεζικού το 6% βρέθηκε ότι υπερβαίνει κατά 30 μονάδες ή και περισσότερο το όριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παχυσαρκία.

Οι στρατιώτες θα ακολουθήσουν εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής και ασκήσεων ώστε να κάψουν τα περιττά λίπη και να χάσουν από μισό έως ένα κιλό την εβδομάδα. Σ’ όλη τη διάρκεια του εξαντλητικού προγράμματος οι Ισπανοί λεγεωνάριοι θα υποβάλλονται σε τακτικά ιατρικά τσεκ-απ.

Η συμμετοχή είναι εθελοντική, αλλά όσοι δεν χάσουν σύντομα το περιττό βάρος ενδέχεται να αποκλειστούν από παρελάσεις και αποστολές στο εξωτερικό.

Εσωτερικό έγγραφο του στρατού που δημοσίευσε η El Pais επιρρίπτει μέρος των ευθυνών για την απογοητευτική κατάσταση ορισμένων λεγεωναρίων στην έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και στον αυξημένο μέσο όρο ηλικίας τους.

Πέραν από τις έντονες σωματικές ασκήσεις η δίαιτα προβλέπει πέντε γεύματα ημερησίως: γιαούρτι και μπανάνα για πρωινό, τοστ, πορτοκαλάδα και καφέ για δεκατιανό, σαλάτα, ένα διαιτητικό γεύμα και επιδόρπιο για μεσημεριανό, χυμό, γάλα, γιαούρτι ή φρούτα το απόγευμα και για δείπνο θα σερβίρονται στους στρατιώτες λαχανικά στον ατμό ή σαλάτα με ψητό κρέας. Για αλκοόλ, φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται…

Πηγή: iefimerida.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ