Ηχηρό χαστούκι των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Τερματίστε τώρα τις προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο»

ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στέλνουν οι ΗΠΑ μέσω ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Τουρκία για τις νέες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωση της εκπρόσωπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους, αναφέρει ότι η Τουρκία αυξάνει τις εντάσεις μονομερώς ώστε «εσκεμμένα» να περιπλέξει την επανάληψη των διερευνητικών επαφών και προειδοποιεί ότι ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση που εξέδωσε η Τουρκία στις 11 Οκτωβρίου σχετικά με την ανανέωση της τουρκικής ερευνητικής δραστηριότητα σε περιοχές όπου η Ελλάδα διεκδικεί δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και περιπλέκει εσκεμμένα την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και  της Τουρκίας.

Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε την Τουρκία να τερματίσει αυτήν την υπολογιζόμενη πρόκληση και να ξεκινήσει αμέσως διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Οι μονομερείς δράσεις δεν μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και δεν θα παράγουν λύσεις που θα έχουν διάρκεια». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μας κούρασαν οι ΗΠΑ με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις τους,που ο Ερντογάν πετάει καθημερινά στα άχρηστα, χωρίς να τους υπολογίζει.Αποφαση για δράση και αποτελέσματα σε βάρος του ισλαμοφασιστα Ερτογκαν θα πάρουν κάποτε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ