Καλαμάτα: Ξανακλείνει το στρατόπεδο που… άνοιξε;

Εκει που στην Καλαμάτα περίμεναν να δουν να δημιουργείται το διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο της Π.Α. άρχισαν να κυκλοφορούν ειδήσεις για λουκέτο στο στρατόπεδο της πόλης.

Μια πληροφορία που κυκλοφόρησε σε τοπικά ΜΜΕ έχει ανάψει φωτιά στην Καλαμάτα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα το στρατόπεδο Παπαφλέσσα…ξανακλείνει.

Αν και είχε ξανανοίξει μόλις πριν λίγα χρόνια! Όταν έγινε η επανασύσταση του 9ου Συντάγματος και η επαναλειτουργία του στρατοπέδου το 2013

Οι πληροφορίες λένε πως το ΓΕΕΘΑ έχει αποφασίσει να κλείσει πολλά «αχρείαστα» στρατόπεδα για λόγους οικονομίας και να σαρώσει όλα τα κέντρα εκπαιδεύσεως. Σχετική αναφορά είχε γίνει μάλιστα και το 2016 στην βουλή.

Αφού κλείσουν τα στρατόπεδα που εξυπηρετούν νεοσύλλεκτους πιστεύεται οτι η προπαίδευση μπορεί να γίνει απευθείας στις μονάδες.

Οπότε η Καλαμάτα δεν θα είναι η μόνη που θα δει λουκέτα.

Αυτό βέβαια αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα που δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα και το 2015 απο την Καλαμάτα ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος είχε απαντήσει σε δημοσιεύματα λέγοντας, τότε, «Το πρωί είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις Μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας και να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Καλαμάτα για τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Για την Πολεμική Αεροπορία, είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης όλων των Ικάρων και των Ανθυποσμηναγών και όχι μόνο των Ελλήνων. Ήδη, φιλοξενούμε Ικάρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση τους οποίους εκπαιδεύει η Πολεμική Αεροπορία. Στόχος είναι οι μονάδες εκπαίδευσης να ενισχυθούν και με άλλα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και να μετατρέψουμε την Καλαμάτα σε ένα μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αυτό είναι μία πολιτική απόφαση μετά από πρόταση της Ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
 
Επειδή ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε σε σχέση με τη μονάδα του Στρατού, η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει στο στρατόπεδο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν η Καλαμάτα να έχει πληρότητα 400% στο Πεζικό και ο Έβρος να έχει 20% και 30%. Θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο.

Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως της καταγωγής τους, θα υπηρετούν στα νησιά και στην παραμεθόριο, στον Έβρο και στα νησιά μας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στην παραμεθόριο στρατόπεδα με 20% της δύναμής τους, να αναγκάζουν στρατεύσιμους να φυλάνε σκοπιά 10 και 12 ώρες και κάποιοι άλλοι να υπηρετούν δίπλα από το σπίτι τους. Άρα, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για κλείσιμο του στρατοπέδου. Στο σύνολό τους οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξηθούν με την παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας και την αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης, όμως στις μονάδες του Στρατού Ξηράς θα επανέλθουν στα ποσοστά που έχει όλη η Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ