Καμμένος: Τι συμβαίνει με τα άρβυλα του Στρατού

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξήγησε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με τις χορηγήσεις και πότε θα πάρουν άρβυλα τα Στελέχη του Στρατού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην Βουλή ο ΥΕΘΑ η χορήγηση ειδών ένδυσης και υπόδησης στα στελέχη του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιείται σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην Πάγια Διαταγή 620/1990/ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ και υλοποιείται ανάλογα με την αποθεματική δυνατότητα του ΓΕΣ, η οποία εξαρτάται άμεσα από την υλοποίηση των προγραμματισθέντων προμηθειών.

Tο 2012 πραγματοποιήθηκε χορήγηση ειδών ένδυσης – υπόδησης σε όλα τα στελέχη, το 2015 πραγματοποιήθηκε χορήγηση στολής ασκήσεων και αρβυλών σε όλα τα στελέχη και το 2017 χορήγηση στολής ασκήσεων στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων.

O ίδιος μάλιστα τονίζει ότι δεν απαιτείται διάθεση επιπλέον κονδυλίου για την επίλυση του προβλήματος καθόσον, η πιθανή καθυστέρηση χορήγησης ειδών σε στελέχη δεν οφείλεται στην έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά στο χρόνο ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών, των προγραμματισμένων προμηθειών.

Τέλος, ο ακριβής χρόνος της επόμενης περιοδικής χορήγησης στρατιωτικών ενδυμάτων και υποδημάτων δεν είναι δυνατόν να καθορισθεί επακριβώς, αφού εξαρτάται από το χρόνο ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών των εν εξελίξει προμηθειών, πρόθεση όμως του ΓΕΣ είναι να πραγματοποιηθούν χορηγήσεις σε όλα τα στελέχη, το συντομότερο δυνατό, μετά την παραλαβή των υλικών και τη δημιουργία των απαραίτητων αποθεμάτων, που εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατή εντός του τρέχοντος έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ