Καμμένος: Δεν θα αποφασίσει το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζει πως το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο ΔΕΝ θα πάρει τελικές αποφάσεις και ηρεμεί την συμπρωτεύουσα.

Η αναστάτωση που υπάρχει στην Μακεδονία για την κατάργηση της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος (ΝΔΒΕ) έφτασε στην Βουλή.

Ο Πάνος Καμμένος αφήνει να εννοηθεί πως οι αποφάσεις του δεν θα στεναχωρήσουν τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός λέει:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Σταύρος Καλαφάτης με θέμα «Κατάργηση της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος (Ν.Δ.Β.Ε)» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχήν η λειτουργία της Ναυτικής Διοίκησης, στην οποία αναφέρεστε, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατά τον παρόντα χρόνο ευρίσκεται στη φάση της επιτελικής μελέτης, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο βεβαίως δεν αποτελεί τον τελικό φορέα έγκρισης.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι δεν εξετάζεται η απεμπόληση τόσο των επιχειρησιακών όσο και των λοιπών έργων της εν λόγω Ναυτικής Υπηρεσίας, αλλά η ενδεχόμενη ανάληψή τους από έτερες, λόγω της ευρύτερης συγχώνευσης Υπηρεσιών και δομών του Δημοσίου, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της Χώρας.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ