Καμμένος: Διαγραφή Παπαχριστόπουλου αλλά …το μεσημέρι

Με νέο tweet ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι θα διαγράψει το βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο αλλά όχι σήμερα το πρωί …το μεσημέρι.
 
Αναβολή μέχρι το μεσημέρι παίρνει, όπως όλα δείχνουν, η διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, από τον Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με tweet που έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Πάνος Καμμένος: «Τη διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα….{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }».


Χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ είχε αποφασιστεί ότι αν δεν παραιτηθεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος μέχρι σήμερα το πρωί, θα διαγραφεί από το κόμμα. Ωστόσο με τη σημερινή παρέμβαση Καμμένου η διαγραφή …αναβάλεται ως το μεσημέρι, αν δεν γίνει φυσικά κάτι άλλο έκτακτο.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη χθεσινή γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ – είτε ο Θ. Παπαχριστόπουλος διαγραφεί, είτε παραδώσει την έδρα του μετά την κύρωση του Πρωτοκόλλου χωρίς ο Π. Καμμένος να τον έχει διαγράψει – θα διαλυθεί, αφού ο Αρ. Φωκάς ο οποίος θα αποτελεί τον πέμπτο βουλευτή που ανήκει στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.
Παράλληλα ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι πρόκειται για ομόφωνη γνωμοδότηση, η οποία και απαντά αρνητικά στο ερώτημα του σε σχέση με το κατά πόσον μπορεί μία Κ.Ο. να υπάρχει με πέντε βουλευτές εκ των οποίων έστω και ένας να μην έχει εκλεγεί με το συγκεκριμένο κόμμα.
Πάνω σε αυτό ο Ν. Βούτσης ανέφερε ότι στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων θα ακούσει τις απόψεις των κομμάτων επί της γνωμοδότησης και του θέματος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι – εφόσον ο ίδιος φέρει την τελική ευθύνη – δεν μπορεί να έχει διαφορετική άποψη μετά από μία ομόφωνη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.
Η μόνη περίπτωση να μην επέλθει η διάλυση των ΑΝΕΛ είναι να επιστρέψει κάποιος εκ των Δ. Καμμένου, Γ. Λαζαρίδη και Ν. Νιοκολόπουλου οι οποίοι εκλέχθηκαν με τους ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι ο Τ. Κουίκ που θα πάρει την έδρα του Θ. Παπαχριστόπουλου αποτελεί persona non grata για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ