Καμμένος και Εθνοφύλακες σε Σαμοθράκη – Θάσο απαντούν στo ΤΣΕΣΜΕ!

Οι Εθνοφύλακες σε Σαμοθράκη και Θάσο κάνουν άσκηση την οποία παρακολουθούν ΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ, την ώρα που το ΤΣΕΣΜΕ κάνει έρευνες στην περιοχή


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Προγραμματισμένη άσκηση Εθνοφυλάκων και Εφέδρων σε Σαμοθράκη και Θάσο θα παρακολουθήσει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, την ώρα που το ερευνητικό ΤΣΕΣΜΕ ξεκινά έρευνες στην περιοχή.

Η Τουρκία εξέδωσε χθες Κυριακή νέα NAVTEX προαναγγέλοντας έρευνες από το ΤΣΕΣΜΕ στην περιοχή μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης.

Σαμοθράκη

Η νέα αυτή NAVTEX έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης δραστηριότητάς του στην περιοχή, όπου έκανε έρευνες κάτω από το Άγιον Όρος και μέχρι τα ανοιχτά της Λήμνου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τουρκία βγάζει το ερευνητικό Τσεσμέ στο Άγιον Όρος! – ΧΑΡΤΗΣ


 

Η χθεσινή NAVTEX με αριθμό 298/17 αναφέρει ερευνητική δραστηριότητα του ΤΣΕΣΜΕ από σήμερα μέχρι και τις 17 Μαρτίου, σε διεθνή ύδατα. Ωστόσο η ανακοίνωση της Τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας είναι παράνομη, καθώς δεν έχει καμία αρμοδιότητα από τον διεθνή υδρογραφικό οργανισμό IMO να ανακοινώνει ο,τιδήποτε στην περιοχή του Αιγαίου, την αμροδιότητα της οποίας έχει η Ελλάδα.

Ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ μεταβαίνουν σήμερα στην Σαμοθράκη για να παρακολουθήσουν προγραμματισμένη άσκηση από Εθνοφύλακες και έφεδρους.

Άλλωστε, από το ελικόπτερο που θα μεταβαίνουν στη Σαμοθράκη, θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν και μια ματιά δια γυμνού οφθαλμού στο ΤΣΕΣΜΕ.

Είναι προφανές ότι η Αθήνα θέλει να δώσει έμφαση στην άσκηση, μεταφέροντας ταυτόχρονα μήνυμα στην Άγκυρα ότι είμαστε έτοιμοι να προασπιστούμε το έδαφός μας έναντι οποιασδήποτε απειλής.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ