Καμμένος και Πάιατ εγκαινίασαν πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Ετος προβολής της προσφοράς των ΕΔ σε κοινωνία και πολίτες θα είναι το 2019 ανακοίνωσε ο ΥΠΕΘΑ στα εγκαίνια περιπτέρου ανακύκλωσης στο Στρατόπεδο «Παπάγου»
 
Την πρώτη Μονάδα πιλοτικής ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Στρατόπεδο «Παπάγου» εγκαινίασαν ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.
Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι της εταιρείας ENVIPCO, που ασχολείται με το αντικείμενο της ανακύλωσης την οποία ο Π. Καμμένος είχε επισκφτεί στη ΔΕΘ και είχε ενημερωθεί και αποτελεί  συνεργασία των ΗΠΑ και της Ελλάδας.
Όπως σημείωσε ο Πάνος Καμμένος σκοπός του υπουργείου είναι να το αναπτύξει σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες να μπουν στον τομέα της ανακύκλωσης.
ΕΓΚΑΙΝΙA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΓΟΥ»

Στο χαιρετισμό του ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια σημείωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να βρίσκομαι εδώ μαζί σας, σε αυτή την συμβολική τελετή, για την πιλοτική εφαρμογή ενός από τα ολοκληρωμένα προγράμματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που υπάρχουν διαθέσιμα στην Ελλάδα.
H ανακύκλωση είναι ένα θέμα που είναι συνυφασμένο με την έννοια της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων μας: του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτών, του επιχειρηματικού τομέα, του συνόλου της κοινωνίας μας. Το ζητούμενο σήμερα είναι η ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία, που είναι οι τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης.
ΕΓΚΑΙΝΙA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΓΟΥ»
Η πραγματική βελτίωση της ποιότητας ζωής γίνεται μόνον όταν προχωρά με σεβασμό στο Περιβάλλον, γιατί το καθαρό περιβάλλον δεν μας εξασφαλίζει απλώς καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά το ίδιο το μέλλον μας. Είναι θέμα σοβαρό και περίπλοκο, το οποίο χρειάζεται σωστή προσέγγιση και μεθοδικότητα.
Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση είναι απόλυτα αναγκαία. Και αυτό πρέπει να μας γίνει συνείδηση πριν είναι αργά. Οι συνεχώς αυξανόμενες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και η αδικαιολόγητη σπατάλη πόρων επιβάλλει την άμεση ενεργοποίηση κράτους και πολιτών.
Οι θετικές επιπτώσεις που έχει η ανακύκλωση στην πράξη είναι τεράστιες. Συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών ρύπων του φαινομένου του θερμοκηπίου, της ρύπανσης του εδάφους, των υδάτων και των θαλασσών. Και επιπλέον, η σωστή διαχείριση των αποβλήτων δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις.
ΕΓΚΑΙΝΙA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΓΟΥ»
Κυρίες και κύριοι,
είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι η ανακύκλωση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί με την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, η οποία να συνδέει το περιβάλλον με την ανάπτυξη της οικονομικής ζωής. Ήδη, το Υπουργείο έχει εκδώσει την «Πράσινη Βίβλο» και την «Περιβαλλοντική Πολιτική του ΥΠΕΘΑ» που περιλαμβάνουν τις κυριότερες δράσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας και την ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, αντίστοιχα. Επίσης γίνονται συνεχείς εκπαιδεύσεις στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες, σμηνίτες και ναύτες.
ΕΓΚΑΙΝΙA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΓΟΥ»
Η σημερινή δράση εντάσσεται στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό, με αναβάθμιση της πολιτικο – στρατιωτικής συνεργασίας, την οποία διαρκώς επιδιώκουμε και εμπεριέχεται στην υψηλού επιπέδου κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, που ενισχύει τους δεσμούς με την κοινωνία και σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή. Θεωρούμε την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων εξαιρετικά σημαντική και είναι επιβεβλημένο να συνεργαζόμαστε Ένοπλες Δυνάμεις, κρατικές δομές, τοπική αυτοδιοίκηση, πολίτες και όλοι οι θεσμικοί φορείς της πατρίδας μας.
Για αυτό το λόγο, το έτος που έρχεται, το 2019, θα είναι το έτος προβολής της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία και στους πολίτες.
Πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την ενεργό συμμετοχή τους στην προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση της ανακύκλωσης στην χώρα μας. Γι’ αυτό υπογραμμίζω ιδιαίτερα το σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει – και διαδραματίζει – η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη αυτή την προσπάθεια. Οι ενέργειές της που αφορούν την εγκατάσταση συστημάτων ανακύκλωσης, ωφελούν και διευκολύνουν τις τοπικές κοινωνίες, γιατί καμία πολιτική για το περιβάλλον δεν μπορεί να επιτύχει αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα η δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, αν δεν βοηθήσουμε όλοι μας να προστατευθεί το περιβάλλον.
ΕΓΚΑΙΝΙA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΓΟΥ»
Θέλω απευθυνόμενος σε όλους να πω: Με δουλειά και υπευθυνότητα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε τελικά να ασκήσουμε αποτελεσματική περιβαλλοντική πολιτική και παράλληλα να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση στην κοινωνία. Θα καταφέρουμε έτσι να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον μας, δηλαδή το ίδιο μας το σπίτι.
Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μαζί με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής επισκεφθήκαμε το περίπτερο των ΗΠΑ που ήταν η τιμούμενη χώρα και γνωρίσαμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από μία εταιρεία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και την Ελλάδα για την ανακύκλωση.
Μέσα σε λίγο καιρό έχουμε τη χαρά να εγκαινιάζουμε σήμερα την πρώτη Μονάδα Ανακύκλωσης και διατιθέμεθα αυτό το πιλοτικό σχέδιο να το αναπτύξουμε σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να μπουν στον τομέα της ανακύκλωσης.
Ευχαριστώ τον αγαπητό Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ENVIPCO, που συμβάλλουν στην επιθυμία μας η ανακύκλωση να γίνει συνείδηση όλων μας και να μπει στην καθημερινότητά μας.
Στο πλαίσιο της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία και τους δεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων με τους πολίτες, τέτοιες δράσεις θα δείτε τις επόμενες ημέρες και όλη τη διάρκεια του 2019.
Σας ευχαριστώ πολύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ