Κατάρ: red alert στέλνει στρατό το Πακιστάν μετά την Τουρκία

Μετά την απόφαση της Τουρκίας να στείλει στρατό στο Κατάρ, το Πακιστάν αποφάσισε να στείλει είκοσι χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή.

 

 

Μετά την απόφαση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας (TBMM) να αναπτύξει στρατεύματα στο Κατάρ, το Πακιστάν ανέλαβε επίσης δράση για να στείλει στρατιώτες.

Το Πακιστάν πέρασε μια πρόταση να στείλει είκοσι χιλιάδες στρατιώτες στο Κατάρ.

Η Τουρκία ξεκίνησε διπλωματικές πρωτοβουλίες για να εξουδετερώσει την ένταση στην περιοχή μετά από εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου, που έκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς με το Κατάρ και προσπάθησαν να επιβάλουν εμπάργκο στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στους ηγέτες των χωρών της περιοχής και ζήτησε διάλογο για επίλυση της κρίσης.

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επικυρώνει τις στρατιωτικές συμφωνίες του Κατάρ

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Πέμπτη επικύρωσε δύο συμφωνίες για την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στο Κατάρ και την κατάρτιση της χωροφυλακής του έθνους του Κόλπου, σύμφωνα με την Προεδρία.
Το κοινοβούλιο της Τουρκίας επικύρωσε την απόφαση αποστολής στρατευμάτων στην περιοχή, στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατιωτικής βάσης που συμφωνήθηκε από το Κατάρ και την Τουρκία το 2014 και υπογράφηκε το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατό στο Κατάρ στέλνει ο Ερντογάν – Τι ετοιμάζει;

Η συμφωνία για την ανάπτυξη στρατευμάτων στο έδαφος της χώρας του Κόλπου, με στόχο τη βελτίωση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, είχε υπογραφεί τον Απρίλιο στη Ντόχα.

Να σημειωθεί ότι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, όπως προαναφέρθηκε είναι στενές, με το Κατάρ να είναι ένας από τους μεγαλοεπενδυτές στην Τουρκία, ενώ χαρακτηριστικό των καλών σχέσεων που έχουν είναι ότι τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς που βρισκόταν στην Τουρκία, μετά την συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, μετακόμισαν στο Κατάρ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι στρατοί των δύο χωρών θα μπορούν επίσης να πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις.

Η κίνηση στοχεύει να συμβάλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

Επιπλέον, οι Τούρκοι χωροφύλακες θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις του Κατάρ, σύμφωνα με μια άλλη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των υπουργείων εσωτερικών των δύο χωρών τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Πηγή: middleeastobserver.orgarmynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ