Κατάργηση βέτο επί εξωτερικής πολιτικής στην ΕΕ: Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου!

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Γράφει o Κωνσταντίνος Θ. Λαμπρόπουλος, Ανώτερος Στρατηγικός Αναλυτής, Εταίρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης

 

«Δεν μπορούμε να τελούμε υπό την ομηρία όσων παραλύουν την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική μέσω των βέτο που υποβάλλουν. Όποιος το κάνει αυτό αργά ή γρήγορα θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρώπης. Επομένως το λέω ανοιχτά: Το βέτο πρέπει να φύγει, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι και εμείς μπορεί να μειοψηφίσουμε» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών,Χάικο Μάας.

Είναι άκρως επικίνδυνη η ανωτέρω δήλωση του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών καθώς υποκρύπτει λανθάνουσα ηγεμονική στρατηγική.

Ανοίγει δυνητικά τον ασκό του Αιόλου καθώς υπονοείται αλλαγή της Συνθήκης της Λισσαβώνας γεγονός που απ το 2019 συζητείται εντός των ευρωπαϊκών τειχών.

Αναρωτιέμαι αν κάποια στιγμή θα γίνει αντιληπτό στη χώρα οτι τίποτα δεν μένει στάσιμο στις Διεθνείς Σχέσεις.

Θα καταλάβουμε επιτέλους τα πραγματικά δεδομένα της ευρωπαϊκής ιστορίας στην οποία ανήκουμε ή θα συνεχίζουμε αυτή την εθελούσια τύφλωση?

Πως θα προσαρμοστεί η χώρα αν συνεχίζει στον δημόσιο διάλογο η καραμέλα της Ευρώπης του 70 η οποία έίναι παρωχημένη και δεν υφίσταται.

Η Ευρώπη είναι η δική μας Ήπειρος ανήκουμε πολιτικά ως αναπόσπαστο κομμάτι της.Και αποτελεί και ένα κομμάτι της δικής μας ταυτότητας ξεκάθαρα.Εμείς είμαστε το λίκνο του Ελληνορωμαϊκού Πολιτισμού εμείς την φτιάξαμε.

Το πως εξελίσσεται η ευρωπαϊκή διαδικασία θα το κατανοήσουμε ή θα συνεχίζουμε τα κλισέ περασμένων δεκαετιών αγρόν αγοράζοντας?

Αφορά το μέλλον της χώρας κύριοι.

Wake up and smell the coffee.

 

 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ