Να κατοχυρώσουν τον όρο "Μακεδονικό" καλούνται 4.000 επιχειρήσεις

Να σπεύσουν να κατοχυρώσουν στους διεθνείς οργανισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας τον όρο “Μακεδονικό” που χρησιμοποιούν είτε στην ονομασία είτε στα προϊόντα τους προτρέπει τους επιχειρηματίες ο ΣΒΒΕ.

 
 
 
Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, καθώς το συγκεκριμένο θέμα αφορά σε περίπου 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις.
«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα», τόνισε ο κ. Σαββάκης κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής συνάντησης προσθέτοντας ότι μέχρι πριν από λίγο καμία ελληνική επιχείρηση δεν είχε κατοχυρώσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization – WIPO) το προϊόν του ως «Μακεδονικό». Αντίθετα το είχαν κάνει δύο επιχειρήσεις από την πΓΔΜ.
Για να τονίσει, δε, τη σημασία της κατοχύρωσης του ονόματος, ανέφερε, ότι “κάποιες εταιρείες, χρειάστηκε να διεκδικήσουν δικαστικά το δικαίωμα τους, για να χρησιμοποιούν τον μακεδονικό όρο. Όπως, συνέβη με ελληνική εταιρεία, που εμπορεύεται το «μακεδονικό πιπεράκι» στη Γερμανία”.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ Γιάννης Σταύρου το κόστος δεν είναι αμελητέο. Για την κατοχύρωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο το κόστος μαζί με την αμοιβή του νομικού συμβούλου φθάνει τα 2.000 ευρώ, ενώ στον Παγκόσμιο Οργανισμό φθάνει τα 8.000 ευρώ. Και αυτό ανά προϊόν.
O κ. Σαββάκης δήλωσε ότι ο ΣΒΒΕ για να υποστηρξει τις ελληνικές επιχειρήσεις προσφέρει την απαραίτητη νομική και διαδικαστική υποστήριξη σε οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας κατοχύρωσης εμπορικού σήματος που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
 
Πηγή: enikonomia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ