Καύσιμα Ενόπλων Δυνάμεων: Στο σκοτάδι τα Γενικά Επιτελεία

Μια καινούργια πληροφορία για τα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων εντυπωσιάζει. Τα Γενικά Επιτελεία είναι και με τον νόμο…στο σκοτάδι!

Τα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη με διάφορα δημοσιεύματα.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση έχει πάει και στην Βουλή μέσα απο τον έλεγχο που κάνουν τα κόμματα με την κατάθεση ερωτήσεων.

Φυσικά έχουν απσχοληθεί και μια σειρά απο υπηρεσίες του κράτους.

Αυτό που όμως είναι ενδιαφέρον είναι το τι τελικά έμαθαν απο όλη αυτή την ιστορία τα Γενικά Επιτελεία για να αλλάξουν ότι χρειάζεται αλλαγή.

Η απάντηση είναι, όπως πήγε στην Βουλή, πως μάλλον δεν έμαθαν πολλά.

Και αυτό γιατί όπως απάντησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση του Βουλευτή Γεώργιου Βαγιωνά: «ως προς το σκέλος του ερωτήματος σχετικά με την κατάθεση στη Βουλή των αποτελεσμάτων των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στα καύσιμα των ΕΔ, δεδομένου ότι αυτά αποτελούν απόρρητα στοιχεία του διενεργούντος τον έλεγχο φορέα, δεν έχει περιέλθει σε γνώση των Γενικών Επιτελείων οιαδήποτε σχετική πληροφορία».

Ολόκληρη η απάντηση για τα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε απάντηση της Ερώτησης  που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βαγιωνάς Γεώργιος, με θέμα «Ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος καύσιμων» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Κατ αρχήν όσον αφορά στην επίκληση του εν λόγω ερωτήματος στο ν. 3054/02 και δη στην υποβολή αποτελεσμάτων ποσοτικών και ποιοτικών ελέγχων για δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Στοιχείων και Πληροφοριών για την αναλυτική παρακολούθηση της παραγωγής, διύλισης, αποθήκευσης, εισαγωγής ,εξαγωγής και διακίνησης αργού πετρελαίου, ημικατεργασμένων και πετρελαιοειδών προϊόντων βάσει της παρ. 15 (β) του άρθρου 15 αυτού οι πάσης φύσεως εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων καθώς και οι πάσης φύσεως αγωγοί μεταφοράς καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας εξαιρούνται των ρυθμίσεων του εν λόγω νόμου.       

Τέλος ως προς το σκέλος του ερωτήματος σχετικά με την κατάθεση στη Βουλή των αποτελεσμάτων των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στα καύσιμα των ΕΔ, δεδομένου ότι αυτά αποτελούν απόρρητα στοιχεία του διενεργούντος τον έλεγχο φορέα, δεν έχει περιέλθει σε γνώση των Γενικών Επιτελείων οιαδήποτε σχετική πληροφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ