Σε κέφια ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Τι είπε;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέσυρε απο το αρχείο του μια παλαιότερη απάντηση του Πάνου Καμμένου και σχολίασε με τον δικό του τρόπο την πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Η κόντρα Άδωνι – Καμμένου για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το κόστος του φουντώνει όσο περνάει η ώρα.

Μετά το πρώτο σχόλιο του o τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας  Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε με ένα ακόμα ισχυρότερο χτύπημα.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Νέα κόντρα για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης;


Αυτή την φορά απάντησε με παλαιότερο έγγραφο στο  έγγραφο που έστειλε ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή σύμφωνα με το οποίο «Το συνολικό κόστος πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους για το εκτελεσθέν δρομολόγιο (Ελευσίνα – Λισσαβώνα, Λισσαβώνα – Παρίσι και Παρίσι – Ελευσίνα), ανέρχεται σε  25.462,94 € και αφορά σε καύσιμα, σίτιση, κόστος σχεδίασης ταξιδιού και στα έξοδα της αποζημίωσης, μετακίνησης – διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας».

Με την παράθεση ενος παλαιότερου εγγράφου για την πτήση του VIP αεροσκάφους ο ¨Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε απαντώντας στον Πάνο Καμμένο: «20,6 ώρες πτήσης Ελλάδα-ΗΠΑ κόστος 29.491€, 9,6 ώρες Ελλάδα/Λισσαβόνα/Παρίσι/Ελλάδα 25.462€…θα είχε κόντρα άνεμο..».

Ποιά ήταν η πλήρης απάντηση Καμμένου για το ταξίδι

Το σχέδιο πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους που χρησιμοποιήθηκε (GULFSTREAM V S/N 678) είχε ως εξής:

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 το αεροσκάφος αναχώρησε από την Ελλάδα (Α/Δ Ελευσίνας) με ώρα απογείωσης (Α/Γ) 15:40 UTC και προσγειώθηκε  στη Λισσαβώνα στις 19:50 UTC, με διάρκεια πτήσης 4,2 ώρες.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 το αεροσκάφος αναχώρησε από την Πορτογαλία (αεροδρόμιο Λισσαβώνας) με ώρα απογείωσης 15:10 UTC και προσγειώθηκε στο Παρίσι στις 17:35 UTC, με διάρκεια πτήσης 2,4 ώρες.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Γαλλία (αεροδρόμιο Παρισιού) με ώρα απογείωσης 18:20 UTC και προσγειώθηκε στην Ελευσίνα στις 21:20 UTC, με διάρκεια πτήσης 3,0 ώρες.

Η συνολική διάρκεια πτήσης του Κυβερνητικού αεροσκάφους για το ανωτέρω δρομολόγιο ήταν 9,6 ώρες.

Το συνολικό κόστος πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους για το εκτελεσθέν δρομολόγιο (Ελευσίνα – Λισσαβώνα, Λισσαβώνα – Παρίσι και Παρίσι – Ελευσίνα), ανέρχεται σε  25.462,94 € και αφορά σε καύσιμα, σίτιση, κόστος σχεδίασης ταξιδιού και στα έξοδα της αποζημίωσης, μετακίνησης – διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λοιπά ζητήματα που τίθενται στην ερώτησή σας εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ.

Τέλος οφείλω να σας επισημάνω ότι, η παρούσα κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα κυβερνητικά μέσα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και όχι όπως κατά το παρελθόν οπότε, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, είχαν χρησιμοποιηθεί για μετακινήσεις των Υπουργών για διακοπές σε νησιά ή συγγενικών προσώπων πρωθυπουργών σε χώρες της αραβικής χερσονήσου για ραντεβού με επιχειρηματίες αμφιβόλου αξιοπιστίας.  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ