Κικίλιας – Δημοσχάκης: Τι συνέβη με την αφαίρεση μεθοριακών πυραμίδων στα σύνορα

Ερώτηση για την αφαίρεση μεθοριακών πυραμίδων στα σύνορα Ελλάδος και FYROM κατέθεσαν στη Βουλή οι Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν στη Βουλή ο τομεάρχης Άμυνας και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας Αναστάσιος Δημοσχάκης για την αφαίρεση μεθοριακών πυραμίδων στα σύνορα Ελλάδος και FYROM.
Όπως τονίζεται στην ερώτηση «οι ανωτέρω εκδηλωθείσες ενέργειες είναι μείζονος σημασίας για την εθνική ασφάλεια των βορείων συνόρων της Χώρας, διακυβεύεται η εδαφική μας ακεραιότητα και δημιουργεί δυσμενές κλίμα για την εν γένει δυνατότητα προάσπισης των συνόρων μας».
Ολόκληρη η ερώτηση των δύο βουλευτών:
Στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Σκοπίων, στην περιοχή Μεσόκαμπος ως τα ανατολικά της κοινότητας Αχλάδα του δήμου Φλώρινας διαπιστώθηκε ότι 105 κωνικές τσιμεντένιες στήλες (μεθοριακές πυραμίδες) που σηματοδοτούν την οριογραμμή των δύο χωρών έχουν εκθεμελιωθεί.
Το μέγεθος, ο όγκος αλλά και το βάρος των μεθοριακών πυραμίδων προϋποθέτει για την αφαίρεσή τους την ανάγκη χρησιμοποίησης σκαπτικών μηχανημάτων από ομάδες ατόμων για αρκετό χρόνο, όπου για να ολοκληρωθούν οι παράνομες αυτές ενέργειες θα έπρεπε να γίνουν αντιληπτές από τις ελληνικές αρχές.
Επειδή οι ανωτέρω εκδηλωθείσες ενέργειες είναι μείζονος σημασίας για την εθνική ασφάλεια των βορείων συνόρων της Χώρας, διακυβεύεται η εδαφική μας ακεραιότητα και δημιουργεί δυσμενές κλίμα για την εν γένει δυνατότητα προάσπισης των συνόρων μας.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ. Υπουργοί :
Ποια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επιτήρηση και φύλαξη των συνόρων στην περιοχή που συνέβη το περιστατικό, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό ;
Έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό και σε ποιες διαπιστώσεις κατέληξε ;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και σε συνεργασία με ποιους για την αποκατάσταση των μεθοριακών πυραμίδων που καθορίζουν την όριο γραμμή και την εδαφική κυριαρχία της χώρας ;
Σε τι ενέργειες έχετε προβεί για την ασφαλή φύλαξη των χερσαίων συνόρων μας, μετά την εκδήλωση των ανωτέρω ενεργειών, ώστε να δύνασθε να προστατεύσετε την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας μας ;
Οι ερωτώντες βουλευτές,
Βασίλης Κικίλιας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών
Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βουλευτής Έβρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ