Κίνα: Ιδιαίτερα ελκυστικές αμοιβές περιμένουν τους κατοίκους του Πεκίνου που θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την κατασκοπεία!

 

Οι κάτοικοι του Πεκίνου που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την κατασκοπεία θα επιβραβεύονται με ποσά που θα φθάνουν και τα 68.000 ευρώ, σύμφωνα με έναν νέο νόμο που τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή.

Οι πληροφοριοδότες θα μπορούν να παράσχουν πληροφορίες στις αρχές καλώντας έναν τηλεφωνικό αριθμό, στέλνοντας γράμμα, email ή με επίσκεψή τους στην κρατική υπηρεσία ασφαλείας.

Στη συνέχεια και ανάλογα με το πόσο χρήσιμη θα είναι η πληροφορία θα επιβραβεύονται με ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 1.400 και 68.000 ευρώ.

Πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά τους δεν θα γίνονται γνωστές χωρίς την άδειά τους, ενώ θα μπορούν να ζητούν προστασία από τις αρχές ασφαλείας αν οι ίδιοι ή στενοί τους συγγενείς κινδυνεύουν εξαιτίας της πληροφορίας αυτής.


Ωστόσο, οι πολίτες θα τιμωρούνται αν οι πληροφορίες τους είναι σκοπίμως ψευδείς για να πλήξουν άλλους.

Oι ετήσιες απολαβές στο Πεκίνο ανέρχονταν το 2015 κατά μέσον όρο σε 11.600 ευρώ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από τις τοπικές αρχές.
“Οι πολίτες έχουν σημαντικό ρόλο στις έρευνες περί κατασκοπείας”, αναφέρει ανακοίνωση από την υπηρεσία ασφαλείας του Πεκίνου.

Η εκστρατεία

Την περασμένη άνοιξη αφίσες με σκίτσα έκαναν την εμφάνισή τους στα γραφεία δημόσιων υπηρεσιών στο Πεκίνο προειδοποιώντας τις κατοίκους της πόλης να προσέχουν να μην ερωτευτούν κάποιον ξένο που μπορεί να έχει ύποπτα κίνητρα.

Μια αφίσα με τίτλο “Επικίνδυνη Αγάπη” απεικόνιζε ένα ερωτευμένο ζευγάρι –μια κινέζα κυβερνητική υπάλληλο, την Σιάο Λι, και έναν ξένο εκπαιδευτικό, τον “Ντέιβιντ”.





Ο έρωτάς τους είχε όμως άδοξο τέλος και το ζευγάρι κατέληγε στο αστυνομικό τμήμα αφού εκείνη έδωσε στον Ντέιβιντ διαβαθμισμένα έγγραφα από την υπηρεσία της.

Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες θα εφαρμοστούν ενόψει της ετήσιας δεύτερης Εθνικής Ημέρας Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια στις 15 Απριλίου.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Beijing Morning Post αναφέρει την περίπτωση ενός ψαρά από την ανατολική επαρχία Γιανγκσού, ο οποίος έλαβε “υψηλή” ανταμοιβή όταν ενημέρωσε τις αρχές για μια ύποπτη συσκευή μέσα στη θάλασσα στην οποία αναγραφόταν κάτι σε ξένη γλώσσα.

 


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συσκευή χρησιμοποιούνταν για να συγκεντρώσει στοιχεία για λογαριασμό προσώπων από το εξωτερικό.

Η κινεζική κυβέρνηση συχνά κάνει λόγο για απειλές από “εχθρικές ξένες δυνάμεις” για να δικαιολογήσει την λογοκρισία και την καταστολή των πολιτικών ελευθεριών.

Ο Πέτερ Ντάλιν, ένας σουηδός ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εργαζόταν εκτός Πεκίνου, τέθηκε υπό κράτηση για 23 ημέρες και στη συνέχεια απελάθηκε από τη χώρα τον Ιανουάριο 2016 επειδή κατηγορήθηκε ότι συνιστούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια.

 


Η οργάνωσή του χρηματοδότησε την εκπαίδευση δικηγόρων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις προφανείς κυβερνητικές παραβιάσεις στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εθνική καταγραφή, το 2010, στην Κίνα κατοικούσαν 600.000 ξένοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ